Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā apļa pirmajā spēlē šodien savā laukumā samēro spēkus ar Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

D apakšgrupas mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Latvijas izlase izbraukumā zaudēja sīvā cīņā ar rezultātu 84:87.

Savukārt pārējos pirmā apļa mačos Latvija ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, pēc tam ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai, bet ceturtajā mačā ar 89:53 savā laukumā pārliecinoši uzvarēja Rumāniju.

Vēl vienā D grupas otrā apļa pirmajā spēlē šodien Nīderlandes izlase uzņems Rumāniju.

D grupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām pa trim uzvarām ir Gruzijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Latvija izcīnījusi divas uzvaras, bet Rumānijas un Nīderlandes rēķinā pa vienam panākumam.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Savukārt finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas izlase kopumā aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvoja septiņus zaudējumus, turklāt visas septiņas neveiksmes sekoja pēc kārtas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis, Mārtiņš Laksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!