Foto: LETA

Jaunizveidotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā Latviju pārstāvēs BK "Ventspils" komanda, vēsta komandas mājaslapa internetā.

Vieta FIBA Čempionu līgā bija garantēta LBL čempionei "Valmiera"/ORDO, taču kluba vadībai apsverot visus par un pret, tika nolemts atteikties no šīs iespējas. Ja no spēlēšanas atsakās čempione, tad šīs tiesības automātiski pāriet uz vicečempionu. Šajā gadījumā "VEF Rīga", kas priekšroku deva citiem turnīriem, nevis FIBA Čempionu līgai. Atsakoties arī VEF no šīs iespējas, automātiski šīs tiesības pārgāja uz BK "Ventspils", kas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) izcīnīja trešo vietu.

"Pat nezinu, kā lai noraksturoju esošo situāciju. Diemžēl, bet jau kārtējo sezonu būsim vienīgā komanda no Latvijas, kura spēlēs Eiropas klubu turnīros. Nezinu, kādi ir Valmieras un VEF komandu atteikšanās iemesli spēlēt FIBA Čempionu līgā, bet tāda nu reiz ir situācija. Mēs izmantosim šo iespēju un pieteiksimies šajā turnīrā, bet, vai tajā spēlēsim, tas vairs nav atkarīgs no mums. Mēs esam nosūtījuši nepieciešamo dokumentāciju par vēlmi spēlēt gan FIBA čempionu līgā gan FIBA Eiropas kausā," skaidroja BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

"Čempionu līgas kontekstā der atcerēties nelielu priekšvēsturi. Proti, kā Latvija tika pie garantētās vietas pamatturnīrā. Iesākumā Latvijai bija vieta tikai kvalifikācijā, taču Latvijas Basketbola savienība (LBS) vadībai izdevās pārliecināt, ka mums ir jābūt garantētai vietai pamatturnīrā. Kāda šobrīd ir situācija? LBS cīnījās par pamatturnīru, bet čempione atsakās no šīs vietas. To pašu izdara arī vicečempioni. Šobrīd izveidojusies situācija, kad uz šo vietu pretendē valsts trešā spēcīgākā komanda. Kāda varētu būt FIBA reakcija, to nevaru pat nojaust. Tāpēc nevaru pateikt, vai mums tiks piešķirta vieta pamatturnīrā vai tomēr kvalifikācijā. Skaidrībai jābūt līdz mēneša beigām," skaidroja BK "Ventspils" amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!