Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieku cīņā 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā svētdien Turcija viesos ar rezultātu 67:60 (16:12, 11:16, 15:15, 25:17) pārspēja Ukrainu.

Turki tika pie otrās uzvaras kvalifikācijā, jo piektdien ar rezultātu 85:73 pārspēja Latviju.

Pēc divām spēlēm B apakšgrupā līdere ar diviem panākumiem ir Turcija, pa uzvarai ir Ukrainai un Latvijai, bet Zviedrija cietusi divus zaudējumus.

Kijevā notikušajā mačā nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts vēl bija neizšķirts 57:57, tomēr spēles pēdējās minūtēs turki iemeta desmit punktus, uz ko ukraiņi atbildēja ar vienu tālmetienu, viesiem svinot uzvaru ar 67:60.

Turcijas izlasē ar 15 punktiem izcēlās Tolga Gečims, bet 14 punktus guva Sertačs Šanli. Savukārt Melihs Mahmutolu, kurš piektdien Latvijas izlases grozā sameta 24 punktus, šoreiz realizēja tikai vienu divpunktu metienu.

Ukraiņiem ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Serhijs Gladirs.

Ukrainas izlases kvalifikācijas ievadā piektdien viesos ar rezultātu 84:76 uzvarēja Zviedriju.

Ziņots, ka pirms tam B apakšgrupas mačā Latvija savā laukumā ar rezultātu 82:73 (24:25, 18:16, 22:22, 18:10) pārspēja Zviedriju, kuras pretestību arī salauza vien ceturtajā ceturtdaļā.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Žanis Peiners, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet Anžejs Pasečņiks guva 15 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Zīmīgi, ka otrajā puslaikā viņi katrs guva tikai pa diviem punktiem.

Vēl Aigars Šķēle iemeta 12 punktus, bet valstsvienības kapteinis Jānis Blūms atzīmējās ar 11 punktiem, izšķirošajā nogrieznī realizējot vairākus svarīgus tālmetienus.

Zviedriem pa 14 punktiem sameta Kristofers Čerapovičs un Tūbiass Borgs.

Turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23.februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26.februārī - ar Turcijas vienību. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijā un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Šajā grupā pa uzvarai ir šī gada Eiropas čempionei Slovēnijai un Spānijai, kuras pirmajās cīņās uzveica attiecīgi Baltkrieviju un Melnkalni.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!