Foto: LETA

Bijušais Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" leģionārs no Nigērijas Gani Lavals sarunā ar portālu "Philly.com" noliedzis, ka būtu atteicies spēlēt ULEB Eirolīgas kvalifikācijā.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā "VEF Rīga" bez Lavala sastāvā piedalījās Eirolīgas kvalifikācijā, kur jau pirmajā kārtā atzina mājinieku Viļņas kluba "Lietuvos rytas" pārākumu. Tomēr Lavals negaidīti atteicās doties uz Viļņu un palika Rīgā. Savukārt, kamēr komanda atradās Lietuvā, viņš pēc savas iniciatīvas devās uz ASV.

Pats Lavals atklāja, ka viņš nav atteicies spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā. "Tā ir daļa no mana rakstura. Cilvēki saka, ko vēlas, un tiek izplatītas ziņas. Pagātnē par mani nekas tāds sacīts nav bijis, tāpēc mani tas īpaši neuztrauc."

Šobrīd Lavals kopā ar Filadelfijas "76ers" gatavojas jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai. Ar klubu Nigērijas izlases spēlētājs noslēdzis viena gada daļēji garantēto līgumu. Tiesa, pats Lavals pauda apņēmību palikt NBA komandas rindās.

"Esmu pateicīgs būt šeit, un no tā centīšos izdarīt to labāko. Iegaumējiet, ko saku. Grasos vākt atlēkušās bumbas, jo tas ir tas, ko daru," sacīja Lavals. "76ers" vienība ar viņu parakstījusi līgumu, jo vēlas, lai basketbolists dod komandai enerģiju un palīdz bloķēt pretinieku metienus. Tāpat Lavals paudis apņēmību, ka "76ers" klubā paliks ilgāk nekā gadu, kas atvēlēts līgumā.

Kā vēsta "Philly.com", vasaras laikā interese par Lavalu bijusi ne tikai no "76ers", bet arī Toronto "Raptors", Detroitas "Pistons", Indiānas "Pacers" un Orlando "Magic" vienības. Tiesa, vairums no tām esot vēlējušās ar viņu parakstīt negarantēto līgumu.

Pērno sezonu Lavals pavadīja Itālijas augstākās līgas komandā Romas "Acea Virtus", 47 mačos gūstot vidēji 13,7 punktus un izcīnot 8,4 atlēkušās bumbas. Savukārt augustā viņš Nigērijas izlases rindās startēja Āfrikas čempionātā, kur centra spēlētājs septiņos mačos vidēji guva 5,9 punktus un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas.

Lavalu 2010.gada NBA draftā ar 46.numuru izvēlējās Fīniksas "Suns" komanda, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā vēl nav debitējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!