Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Iespaidīgu "double-double" Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē otrdien guva Daina Lazdeniece, palīdzot pie pārliecinošas uzvaras tikt Latvijas komandai RTU/"Merks".

Aizvadītajā cīņā RTU/"Merks" ar rezultātu 93:50 (22:7, 24:19, 20:9, 27:15) sagrāva citu Latvijas vienību "TTT Rīga-Juniores", bet Lazdeniece izcēlās ar 36 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām.

Savukārt soli no "triple-double" RTU/"Merks" vienībā palika Asnāte Fomina, kura guva 19 punktus, izpildīja desmit rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet ar 15 punktiem izcēlās Laura Audere.

Tikmēr "TTT Rīga-Juniores" vienībā 15 punktus guva Renāte Reine.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir astoņas uzvaras astoņos mačos. Otrā ir Igaunijas čempione Tallinas "Eclex", kas izcīnījusi astoņas uzvaras deviņās spēlēs, bet tai ar septiņām uzvarām astoņos mačos seko "TTT Rīga".

Ceturtā ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ir RTU/"Merks", kurai ar četrām uzvarām septiņās spēlēs seko "Liepājas Papīrs", bet "TTT Rīga-Juniores" tikušas pie četrām uzvarām astoņās cīņās.

Vēl viena Latvijas komanda "Latvijas Universitāte" (LU) izcīnījusi divas uzvaras septiņās cīņās, kas dod devīto pozīciju, bet tai ar vienu uzvaru septiņos mačos seko Latvijas U-16 izlase.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!