Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1.divīzijas turnīrā 2013./2014.gada sezonā spēlēs 11 komandas, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Septiņas komandas - BK "Ventspils", BK "Valmiera", BK "Jēkabpils", Latvijas Universitāte, BK "Jelgava", "Liepāja/Triobet" un "BA Turība" - dalībai čempionātā bija atsiprinātas jau iepriekš, un ceturtdien tām pievienojās vēl četras - "VEF Rīga", "Barons kvartāls", "Jūrmala/Fēnikss" un BK "Saldus".

Iepriekšējā valdes sēdē četras neapstiprinātās komandas trīs nedēļu laikā bija veikušas nepieciešamos "mājas darbus" - "VEF Rīga" nokārtoja finansiālās saistības, "Barons kvartāls" LBS iesniedza ar Mārupes novada domi noslēgto līgums par mājas spēļu rīkošanu Mārupes sporta centrā. "Jūrmala/Fēnikss" panākuši visu klubu piekrišana mājas spēles arī 2013./2014.gada sezonā aizvadīt zālē "Taurenītis", bet BK "Saldus" pārstāvji valdes sēdē apliecināja gatavību projektu attīstīt ilgtermiņā, kā arī iepazīstināja ar gatavošanās gaitu sezonai.

Iepriekš vēlmi piedalīties "Aldaris" LBL 1.divīzijas turnīrā izteikušās komandas VEF/LSPA pārstāvji, izvērtējot reālās iespējas, oficiāli atteikušies startēt LBL1 un arī jaunajā sezonā startēs LBL 2.divīzijā.

Toties gaidāms, ka dalībai LBL1 pieteiksies Latvijas U-18 izlase.

"Aldaris" LBL 1.divīzijas čempionāta izspēles sistēmu paredzēts apstiprināt nākamajā LBS valdes sēdē 22.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!