Foto: DELFI

Latvijas Basketbola līgā (LBL) sestdien Saldū abu valsts spēcīgāko klubu duelī "Ventspils" ar 80:74 uzvarēja "VEF Rīga", sagādājot čempioniem pirmo zaudējumu sezonā.

Arī pērn abas komandas regulārajā čempionātā vienu maču aizvadīja Saldū, un arī toreiz uzvarēja ventspilnieki (87:81), bet "VEF Rīga" tas bija vienīgais zaudējums LBL regulārajā sezonā.

"VEF Rīga" teicami iesāka maču, izvirzoties ātri vadībā ar 20:6, taču tikpat ātri zaudēja pārsvaru. Pirmā puslaika izskaņā ventspilnieki pārņēma vadību mačā un to vairs neatdeva līdz pat spēles beigām. Trešajā ceturtdaļā vienubrīd ventspilnieku pārsvars tuvojās jau 20 punktu robežai, bet tikai pēdējā ceturtdaļā Latvijas čempioni paglābās no lielāka zaudējuma.

Uzvarētājiem pa 19 punktiem guva Jānis Timma un Donalds Simss, bet 12 punktus – Florians Kembels. "VEF Rīga" labā pa 19 punktiem guva Ērls Roulends un Kaspars Bērziņš, bet 15 punktus – Dairis Bertāns.

Savukārt par pārsteigumu citā spēlē prata parūpēties "Barons kvartāls" komanda, kas savā laukumā ar 75:68 (10:21, 21:14, 13:22, 31:11) uzvarēja "Valmieru".

"Barons kvartāls" rindās ar 27 punktiem izcēlās Salvis Mētra, bet 21 punktu un desmit bumbas zem groziem iekrāja Māris Gulbis. "Valmieras" komandā tikmēr rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Māris Ziediņš, bet pie 12 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām tika Jānis Bērziņš.

"Valmieras" komandai šī bija tikai trešā neveiksme šosezon.

Citā sestdienas spēlē "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda izbraukumā ar 97:86 (20:21, 26:19, 20:20, 31:26) uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Uzvarētāju labā 27 punktus guva amerikānis Kendriks Brauns, bet 15 punktus iekrāja Atis Ozols. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" rindās ar attiecīgi 21 un 17 punktiem izcēlās amerikānis Gregorijs Pleiters un Artūrs Bricis.

Liepājas klubam šis bija jau piektais zaudējums pēc kārtas.

Savukārt LBL turnīra studentu derbijā "Latvijas Universitātes" (LU) vienība izbraukumā ar rezultātu 100:54 (28:8, 32:15, 22:18, 18:13) pārliecinoši uzvarēja biznesa augstskolas "Turība" komandu.

LU komandas labā 18 punktus guva Kristaps Dārgais, bet 14 punktus iekrāja Klāvs Strazdiņš. Savukārt "Turības" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Matīss Rudmiezis.

LU basketbolisti tādējādi atriebās "Turībai" par mēneša sākumā sagādāto zaudējumu ar 82:92.

Kopvērtējuma augšgalā tagad ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas "Ventspils" un "VEF Rīga" komandas, bet "Valmiera" ar sešiem panākumiem deviņās cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

LU komanda ar septiņām uzvarām 11 cīņās ir ceturtā, bet tai ar attiecīgi sešiem panākumiem desmit mačos un četrām uzvarām astoņās spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Jelgava". "Barons kvartāls" ar četrām uzvarām deviņos mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Pa trim uzvarām deviņās spēlēs ir "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet" komandām, "Turība" ar trim panākumiem desmit cīņās ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 kontā viena uzvara septiņās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!