Foto: DELFI

Noslēdzot "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro sezonu, vājāko komandu duelī "Ogre"/"Kumho Tyre" vienība svētdien izbraukumā ar 84:78 (21:19, 22:17, 24:21, 17:21) pieveica "Latvijas Universitāti" (LU).

Ogres komandas labā 22 punktus iemeta Evens Kellijs, bet 19 pievienoja Kārlis Apsītis. Savukārt LU sastāvā ar 21 punktu izcēlās Linards Jaunzems.

Lai arī abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu maču, pakāpeniski tā gaitā Ogres vienība palielināja savu pārsvaru. Tiesa, otrā puslaika sākumā viesi handikaps sasniedza jau 22 punktus (62:40), taču LU prata atjaunot intrigu. Pēdējā pamatlaika minūtē "Ogre"/"Kumho Tyre" pārsvars bija vairs tikai pieci punkti (81:76), tomēr mājinieki konkurentus nespēja panākt.

LU līdz ar to sezonu noslēdza ar septiņiem zaudējumiem pēc kārtas, iepriekšējo uzvaru 23.martā gūstot tieši pret ogrēniešiem. Šī studentiem bija kā iesildīšanās pirms nākamās nedēļas beigās Rīgā paredzētā Starptautiskās Studentu līgas finālturnīra.

Savukārt "Ogre"/"Kumho Tyre" vienība kopš marta vidus guva piecas uzvaras deviņos mačos.

Abas vienības šosezon tikās četras reizes, uzvaras un zaudējumus tām dalot uz pusēm.

Kā zināms, visi jautājumi par LBL kopvērtējuma vietu sadalījumu tika noskaidroti jau sestdien - "Valmiera"/ORDO savā laukumā ar 83:77 pieveica valsts vicečempionus "Ventspils" un triumfēja regulārajā sezonā.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfējusi pirmoreiz vēsturē. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma tiks izjaukta - finālā būs komanda no Valmieras, Liepājas vai Jūrmalas.

Tikmēr "Jēkabpils" skrējiens pēc dalības izslēgšanas turnīrā noslēdzās ar neveiksmi - iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļniece ar 77:94 piekāpās "Barons"/LDz komandai un izslēgšanas turnīru kā pēdējā sasniedza "Valka"/"Valga".

Ceturtdaļfinālā sērijās līdz trim uzvarām savā starpā spēkosies "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss", bet čempione "VEF Rīga" cīnīsies ar "Valka"/"Valga" vienību. Savukārt jau pusfinālā vietas garantējušas "Valmiera"/ORDO un "Ventspils" komandas.

LBL turnīrā ar 30 uzvarām 36 spēlēs triumfēja "Valmiera"/ORDO, otrā ar 28 panākumiem palika "Ventspils", bet ar 15 uzvarētām spēlēm 20 cīņās trešajā pozīcijā sezonu noslēdza "VEF Rīga".

Tikmēr 24 uzvaras 36 mačos bija "Liepāja"/"Triobet" kontā, piektajā vietā ar 20 panākumiem 36 spēlēs ierindojās "Jūrmala"/"Fēnikss". Sestajā pozīcijā sezonu ar 11 uzvarām 20 mačos sezonu noslēdza "Valka"/"Valga", bet pie 19 panākumi 36 cīņās tika "Jēkabpils".

Savukārt ar 12 uzvarām sezonu noslēdza "Barons"/LDz komanda, "Jelgavai" un "Ogre"/"Kumho Tyre" bija deviņi panākumi, bet turnīra tabulu ar piecām uzvarām noslēdza "Latvijas Universitāte" (LU).

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēja četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēja katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!