Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēlē šogad Rietumu komandas sākumsastāvā iebalsoti pieci "Ventspils" basketbolisti, bet Austrumu komandas sākumsastāvu veidos pieci "VEF Juniors" spēlētāji.

Rietumu komandas pamatpiecniekā ievēlēti "Ventspils" aizsargi Jānis Strēlnieks (6614 balsis) un Ingus Bankevics (3736), uzbrucēji Rašads Andersons (5408) un Artūrs Strēlnieks (3822), kā arī centrs Sauļus Kuzminsks (4357). Tuvākie sekotāji viņiem arī ir "Ventspils" spēlētāji aizsargs Sandis Buškevics (3003), uzbrucējs Māris Gulbis (2577) un centrs Lauris Blaus (2817).

Austrumu pamatpiecniekā ievēlēti "VEF Juniors" aizsargi Dairis Bertāns (5714) un Sandis Valters (6814), uzbrucēji Kristaps Janičenoks (7390) un Kaspars Bērziņš (4936), kā arī centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs (3633). Līdzjutēju balsojumā tuvākie sekotāji viņiem bija Jānis Kaufmanis ("Valmiera", 2716 balsis), Gatis Jahovičs ("VEF Rīga", 2786 balsis) un Raitis Grafs (3321 balsis), kurš gan tagad spēlē jau Slovākijas čempionātā.

Interesanti, ka Janičenoks šosezon LBL ir aizvadījis vienu spēli, bet Sandis Valters - trīs spēles. Visā sezonā "VEF Juniors" komanda šobrīd ir aizvadījusi 17 spēles.

Abu komandu treneri, kā arī vēl pa pieciem katras komandas dalībniekiem tiks nosaukti šīs nedēļas laikā.

LBL Zvaigžņu spēle notiks 27.februārī Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā. Starplaikos LBL labākie spēlētāji sacentīsies "Slam dunk" un trīspunktu metienu konkursos. Tālmetienu izpildē savu māku rādīs arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas labākās snaiperes. Sava sacensība būs treneriem - bumba grozā jāiemet no laukuma centra. Pirmo reizi Zvaigžņu spēles ietvaros risināsies LBL klubu karsējmeiteņu konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!