Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

2017.gada Eiropas čempionāta sievietēm kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izloze ir laba no sportiskā un ekonomiskā viedokļa, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) nacionālo izlašu direktors Māris Jučmanis.

Kā sestdien Vācijas pilsētā Minhenē notikušajā izlozē noskaidrojās, Latvija A apakšgrupā spēkosies ar Lietuvu un Slovēniju.

"Tas ir labs variants gan no sportiskā, gan ekonomiskā viedokļa. Lietuvas komanda bija viens no labākajiem variantiem pirmajā grozā - stipra komanda, tomēr nepieder Eiropas elitei. Lietuvietēm zaudēts pēdējās pārbaudes spēlēs, un tas būs papildus motīvs revanšam. Slovēnijas sieviešu komanda līdz šim nav spēlējusi Eiropas čempionātu finālturnīros. Zinot šīs valsts basketbola tradīcijas, spēle izbraukumā noteikti nebūs viegla, tomēr bija iespēja dabūt arī bīstamākas pretinieces. Tāpat no ceturtā groza varēja iekrist spēcīgā Nīderlande vai tālā Islande. Kvalifikācijas spēļu norise klubu sezonas laikā izvirza specifiskas prasības, svarīgi būs sapulcēt labāko sastāvu un īsā laikā sagatavoties taktiski," intervijā LBS atklāja Jučmanis.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Salīdzinot otro vietu ieguvēju rādītājus, netiks ņemti vērā rezultāti mačos ar ceturto vietu ieguvējām.

Kvalifikācijas spēles notiks šī gada 21. un 25.novembrī, kā arī nākamā gada 20. un 24.februārī un 19. un 23.novembrī.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Čehijā 2017.gadā norisināsies no 16. līdz 27.jūnijam.

Pērn Latvijas izlase aizvadītajam Eiropas čempionātam kvalificējās pēc ļoti veiksmīgi aizvadītā kvalifikācijas turnīra, kurā Ainara Zvirgzdiņa vadītā komanda izcīnīja piecas uzvaras sešās spēlēs, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā.

Savukārt Eiropas čempionāta finālturnīrā latvietes nespēja pārvarēt jau pirmo apakšgrupu kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!