Foto: F64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pārbaudīs sieviešu valstsvienības kandidātes Elīnas Babkinas veselības stāvokli, informē LBS.

Latvijas sieviešu valstsvienības kandidāte Elīna Babkina otrdien izplatīja ziņu, ka veselības problēmu dēļ šovasar nevarēs palīdzēt komandai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas nacionālu izlašu direktors Māris Jučmanis apstiprinājis, ka arī saņēmis līdzīga satura ziņu no basketbolistes.

"Patīkami, ka pēc zināmas pauzes Elīna informējusi par savu noskaņojumu un iespējamo rīcību. Latvijas valstsvienību vadība allaž uzsvērusi, ka spēlētāju veselība ir pirmajā vietā un savainojumu gadījumā nekad nav spiedusi spēlēt izlases sastāvā," saka Jučmanis. "Vienlaikus atgādinu, ka FIBA noteikumos ir precīzi atrunāta visu pušu rīcība situācijā, kad spēlētāju plānus ietekmē savainojumi. Proti, spēlētājai jāierodas nacionālās izlases treniņnometnē un jāiziet medicīniskā pārbaude, lai pārliecinātos par uzstādītās diagnozes pamatotību. Elīnai nosūtīts oficiāls uzaicinājums atbraukt uz Rīgu, kur pārbaudīsim viņas veselības stāvokli. Ja apstiprināsies, ka Babkina šovasar spēlēt nevarēs, Latvijas Basketbola savienība darīs visu iespējamo, lai sekmētu viņas rehabilitācijas procesu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!