Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) kluba Maiami "Heat" superzvaigzne Lebrons Džeimss izšķīries par labu iespējai kļūt par brīvo aģentu, izmantojot savā līgumā iekļauto punktu par priekšlaicīgu tā laušanu.

Kā vēsta Ziemeļamerikas mediji, sportista aģents Ričijs Pols jau informējis "Heat" kluba vadību par šādu spēlētāja lēmumu.

Tiesa, šāds lēmums vēl nenozīmē, ka Džeimss patiešām pametīs "Heat" komandu. Tiek izteikti pieņēmumi, ka ar šādu soli basketbolists vēlas mudināt kluba vadību investēt sastāva pastiprināšanā.

Džeimsam ir laiks līdz nākamās nedēļas pirmdienai, lai izlemtu, vai viņš atstās spēkā esošā līguma divus atlikušos gadus, kuros viņam paredzēts saņemt 42,7 miljonus dolāru (31,6 miljonus eiro).

Pirmos septiņus savas NBA spēlētāja karjeras gadus Džeimss pavadīja Klīvlendas "Cavaliers" komandā, bet 2010.gadā viņš kā brīvais aģents pārcēlās uz "Heat". Kopā ar šo vienību viņš 2012. un 2013.gadā kļuva par līgas čempionu, bet šīgada finālā Maiami klubs atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Abos "Heat" triumfa gados Džeimss tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš četras reizes kļuvis par sezonas vērtīgāko basketbolistu un desmit reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Līdztekus virknei NBA apbalvojumu un dažādu līgas rekordu labošanai, Džeimss 2008. un 2012.gadā kopā ar ASV izlasi ir kļuvis arī par olimpisko čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!