Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss piekritis četru gadu līgumam ar Losandželosas "Lakers", svētdien pavēstīja sportistu pārstāvošā aģentūra "Klutch Sports Group".

Līgums tiks noslēgts par 154 miljoniem ASV dolāru (132 miljoniem eiro).

33 gadus vecais Džeimss pagājušajā nedēļā informēja savu iepriekš pārstāvēto komandu Klīvlendas "Cavaliers", ka šovasar iemēģinās roku brīvo aģentu tirgū.

Džeimsam līgumā ar "Cavaliers" komandu bija palicis vēl viens gads par 35,6 miljoniem ASV dolāru (30,4 miljoniem eiro) sezonā, bet basketbolists izlēmis izmantot spēlētāja opciju nepagarināt līgumu ar komandu.

Kā lielākās Džeimsa pakalpojumu tīkotājas tika minētas "Lakers", Hjūstonas "Rockets" un Filadelfijas "76ers" komandas.

Džeimss aizvadītājā sezonā regulārajā čempionātā 82 spēlēs vidēji guva 27,2 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas un veica 6,0 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā, kuras finālsērijā "Cavaliers" piekāpās Goldensteitas "Warriors", Džeimss 22 mačos caurmērā iemeta 34,0 punktus, izcīnīja 9,1 bumbu zem groziem un veica 9,0 rezultatīvas piespēles.

Džeimss iepriekšējās četras sezonas pavadīja "Cavaliers" komandā, aizpērn izcīnot čempiontitulu. Klīvlendā viņš spēlēja arī no 2003. līdz 2010.gadam, bet pēc tam trīs sezonas pārstāvēja Maiami "Heat", ar kuru izcīnīja divus NBA čempiontitulus.

Džeimss četras reizes atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un 14 reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Tāpat "Lakers" par 4,5 miljoniem ASV dolāru (3,9 miljoniem eiro) noslēgusi viena gada līgumu ar Lensu Stīvensonu, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Indiānas "Pacers" rindās, pēdējā no tām 82 spēlēs vidēji gūstot 9,2 punktus, izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas un veicot 2,9 rezultatīvas piespēles.

Losandželosas vienībā karjeru turpinās arī Džavals Makdžī, kurš aizvadītajā sezonā "Warriors rindās kļuva par NBA čempionu. Viņš aizvadītajā sezonā 65 spēlēs guva 4,8 punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas.

"Lakers" par 12 miljoniem ASV dolāru (10,3 miljoniem eiro) pagarinājusi līgumu ar Kenteviusu Koldvelu-Poupu, kurš iepriekšējā sezonā 74 spēlēs vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas.

"Lakers" izcīnījusi 16 NBA čempiontitulus, bet pēdējās piecas sezonas nav iekļuvusi izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Orlando "Magic" vienojušies ar Āronu Gordonu par 84 miljonu ASV dolāru (72 miljonu eiro) lielu līgumu uz nākamajām četrām sezonām.

Gordonam aizvadītā sezona bija ceturtā viņa NBA karjerā un līdz šim rezultatīvākā. Pašlaik 22 gadus vecais basketbolists 58 spēlēs caurmērā guva 17,6 punktus un izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas.

"Magic" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!