Foto: F64

Kopvērtējuma līdere "Ventspils" trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā viesos ne bez grūtībām ar 90:79 (27:18, 20:21, 19:22, 24:18) pārspēja pastarīti "Jēkabpils". Savukārt turnīra vicelīdere "Ogre" savā laukumā ar 77:73 (19:17, 21:14, 19:18, 18:24) uzvarēja "Betsafe/Liepāja", otrajā puslaikā teju nenosargājot 14 punktu vadību.

"Ventspils" sastāvā ar 25 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aigars Šķēle, bet 20 punktus sameta Ingus Jakovičs, kamēr 18 punktus pievienoja Rolands Zaķis. Savukārt "Jēkabpils" rindās 24 punktus iemeta Jurijs Aleksejevs, kamēr ar 19 punktiem atzīmējās Renārs Magone.

Ventspils komandas basketbolisti šo maču sāka ļoti apņēmīgi un jau piektajā minūtē ieguva 11 punktu pārsvaru (21:10). Turpinājums gan nesekoja, jo "Jēkabpils" vienībai izdevās cīņas gaitu nedaudz izlīdzināt un pēc Jurija Aleksejeva "sodiņa" vienu minūti pirms pirmās ceturtdaļas beigām panākt 18:23. Lai arī pirmā puslaika turpinājumā "Ventspils" veica pāris izrāvienus, ikreiz mājinieki spēja atgūties un pat pietuvoties līdz viena precīza metiena attālumam.

Pirmo puslaiku Latvijas vicečempioni gan noslēdza ar astoņu punktu vadību (47:39), bet trešajā ceturtdaļā starp abām komandām bija vērojama negaidīti līdzīga cīņa, turklāt "Jēkabpils" basketbolists Artūrs Vītiņš 29.minūtē samazināja starpību līdz minimumam (61:62). Uzreiz pēc tam ventspilnieki veica vēl vienu izrāvienu un atkal nonāca drošā attālumā. Vēl vienam varoņdarbam "Jēkabpilij" pietrūka spēka, kā rezultātā noslēdzošajās minūtēs viesi no Kurzemes nospēlēja krietni veiksmīgāk un rezultāta ziņā izcīnīja gana drošu panākumu.

"Ventspils" komandas sastāvā trešdien debitēja nupat piesaistītais horvātu spēka uzbrucējs Tomislavs Gabričs, kurš vairāk nekā 21 nospēlētā minūtē pie punktiem netika.

Ventspilnieki šosezon uzvarējuši visās desmit aizvadītajās LBL spēlēs. Vienīgos zaudējumus - trīs - Kurzemes klubs cietis Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kur aizvadītas sešas cīņas.

Iepriekšējā mačā "Ventspils" LBL grandu duelī pārspēja "VEF Rīga" komandu, bet pēc tam bija izlašu pārtraukums, kurā Latvijas valstsvienībai palīdzēja arī ventspilnieki Aigars Šķēle un Ingus Jakovičs.

Tikmēr "Jēkabpils" desmit LBL spēlēs tikusi pie divām uzvarām, kas tika gūtas oktobra beigās pret "Latvijas Universitāti" un "Betsafe/Liepāja" vienību. Nākamajos četros mačos jēkabpilieši cietuši zaudējumus.

Abas komandas šosezon savā starpā spēkojās oktobra vidū, "Ventspilij" gūstot drošu panākumu ar rezultātu 76:50.

Citā mačā Ogres komandas sastāvā 16 punktus iemeta pieredzējušais Rinalds Sirsniņš, kamēr par vienu mazāk guva Rihards Zēbergs. Savukārt liepājnieku rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Roberts Krastiņš, bet pa 13 punktiem sameta Toms Leimanis un Arnis At.

Liepājas komanda šo spēli uzsāka ar 12:4 izrāvienu, tomēr pirmās ceturtdaļas beidzamajās minūtēs viesu uzbrukums iestrēga, kas "Ogres" basketbolistiem ļāva pirmās desmit minūtes noslēgt jau ar divu punktu vadību (19:17). Kopumā spēles pirmajā pusē izpaudās neliels mājinieku pārsvars, kuri lielākoties atradās vadībā, bet lielajā pārtraukumā devās ar deviņu punktu vadību (40:31).

Vēl trešās ceturtdaļas laikā "Ogre" izvirzījās vadībā arī ar 14 punktiem (52:38), tomēr liepājnieki parūpējās par intrigām pilnu mača galotni. Vienu minūti un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Armands Berķis ar divpunktnieku samazināja rezultāta starpību vairs tikai līdz 69:71. Brīdi vēlāk mājinieku basketbolists Sirsniņš iemeta divus sodiņus, bet "Betsafe/Liepāja" līderis Leimanis 18 sekundes līdz finālsirēnai iemeta tālmetienu un panāca 72:73.

Pēc tam Lauris Mizis iemeta abus savus soda metienus, bet izglābties no zaudējuma liepājnieki vairs nepaguva.

Ogrēnieši šosezon desmit LBL spēlēs cietuši tikai divus zaudējumus - pret "Jūrmalu" un "Valmieru"/ORDO, bet iepriekšējā mačā ar 65:61 tika pārspēt "Valka/Valga". Ņemot vērā cīņas arī Baltijas Basketbola līgā (BBL), Ogres klubs pēdējās sešās spēlēs izcīnījis piecas uzvaras.

Tikmēr liepājnieki LBL deviņās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras. Novembra vidū vēju pilsētas basketbolisti LBL izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas, bet iepriekšējā duelī ar 67:84 tika atzīts "Jūrmalas" pārākums.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā spēlē pārāki ar rezultātu 99:76 bija Ogres basketbolisti.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir desmit uzvaras desmit mačos. Ar astoņām uzvarām seko "Ogre", kamēr trešajā vietā ar septiņiem panākumiem atrodas "Jūrmala", bet ceturtā ar četrām uzvarām sešās cīņās ir iepriekšējās sezonas čempione "VEF Rīga".

Pirmajam četriniekam ar trim uzvarām deviņās spēlēs seko "Betsafe/Liepāja", kamēr "Latvijas Universitātes" komanda ar trim uzvarām desmit dueļos atrodama sestajā pozīcijā, "Valka/Valga" iekrājusi divus panākumus astoņos mačos, bet "Valmiera"/ORDO tikusi pie trim uzvarām 11 cīņās. Savukārt tabulu ar diviem panākumiem desmit dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!