Foto: F64
Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien nodemonstrēja lielisku sniegumu Adrijas līgas finālmačā, palīdzot Serbijas čempionvienībai Belgradas "Partizan" sesto reizi vēsturē triumfēt turnīrā.

Finālā "Partizan" ar rezultātu 71:63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18) pieveica savus principiālākos pretiniekus Belgradas "Crvena Zvezda" no Serbijas.

Finālmačā Bertāns laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus, dalot komandas rezultatīvākā spēlētāja godu. Latvietis realizēja divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un piecus no sešiem izmestajiem soda metiniem.

Tāpat latvietis pārtvēra divas pretinieku piespēles, izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus un pats nopelnīja trīs piezīmes, kas deva 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Ar 15 punktiem finālmačā "Partizan" rindās izcēlās arī francūzis Leo Vestermans.

"Partizan" komanda turnīrā uzvarējusi sesto reizi pēdējo septiņu gadu laikā.

Kā ziņots, 15 punktus Bertāns guva arī ceturtdien notikušajā finālčetrinieka turnīra pusfināla spēlē, kad "Partizan" ar rezultātu 63:57 uzvarēja mājiniekus un regulārā turnīra uzvarētājus Aleksandrovacas "Igokea" no Bosnijas un Hercegovinas.

Jau pēc iekļūšanas Adrijas līgas finālā, "Partizan" komanda bija tikusi pie iespējas nākamajā sezonā spēlēt ULEB Eirolīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!