Pēc izcīnītās uzvaras 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlases spēlētāja Liene Jansone pirmdien uzsvēra, ka turnīrs tika gaidīts ļoti ilgi, tāpēc divtik svarīgi ir to uzsākt ar uzvaru.

"Šo brīdi gaidījām ilgi un pirms tā bija ļoti liels uztraukums, ko lielākoties veidoja neziņa. Tagad tas ir pārvarēts," pēc pirmās spēles, kurā ar rezultātu 94:34 tika sagrauta Senegāla, uzsvēra Jansone.

"Protams, ka treneris vienmēr atradīs kādas kļūdas aizsardzībā, bet domāju, ka visas 12 spēlētājas izdarīja ko vien varēja," uzsvēra Jansone, izsakoties, ka spēlētājas neietekmēja izjauktais rīta treniņš, jo viņas agrāk ieradušās spēles norises zālē un patrenējušās pirms mača.

Jau ziņots, ka izlases basketbolistes šorīt, dodoties uz treniņu, iekļuva milzīgā sastrēgumā, kas 40 minūšu laikā bija ļāvis veikt mazāk kā pusi distances līdz spēles norises zālei. Tā kā parasti šis attālums ar autobusu jāveic nepilnu 20 minūšu laikā, treneri pieņēma lēmumu doties atpakaļ uz viesnīcu, kur komanda aizvadīja vieglu treniņu.

Iepriekš piedzīvotā sastrēguma dēļ uz šī vakara spēli ar Senegālu izlase devās par pusstundu agrāk kā bija plānots iepriekš, tomēr šoreiz ceļš no viesnīcas līdz zālei tika veikts bez aizķeršanās - nepilnu 20 minūšu laikā

"Tagad man ir liels prieks un gandarījums, jo ļoti gatavojāmies tieši spēlei ar Senegālu. Tas arī atmaksājās un visas basketbolistes nospēlēja labi," apmierināta bija arī vēl viena izlases spēlētāja Zane Tamane. "Darīsim visu, lai arī spēlē ar Japānu nebūtu sliktākas, kaut tā ir spēcīgāka komanda."

"Liels prieks, ka pirmajā spēlē nedevām pretiniekiem nekādas cerības izcīnīt uzvaru," uzsvēra Latvijas izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota. "Šodien visas meitenes bija gatavas doties laukumā un cīnīties."

"Tomēr tagad ir nepieciešams šo maču aizmirst, jo trešdienas spēle ar Japānu būs daudz svarīgāka."

Jau ziņots, ka Jēkabsone-Žogota ar 19 gūtajiem punktiem aizvadītajā mačā bija rezultatīvākā spēlētāja laukumā. 17 punktus Latvijas izlases rindās guva Gunta Baško, Ievas Tāres rēķinā 11 gūtie punkti, bet Ieva Kubliņa un Tamane guva desmit punktus. Tamane un Jansone ar attiecīgi izcīnītām astoņām un sešām atlēkušajām bumbām Latvijas izlases rindās bija labākās cīnītājas zem groziem.

Apakšgrupā bez Latvijas un Senegālas spēlē arī Japānas valstsvienība, kas ar Senegālu tiksies otrdien, bet ar Latviju - trešdien. Divas apakšgrupas spēcīgākās komandas iekļūs turnīra ceturtdaļfinālā, kur turpinās cīņu par piecām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!