Foto: F64

Latvijas sieviešu valstsvienības līderes Liene Jansone un Zane Tamane, kā arī galvenais treneris Aigars Nerips pēc pārliecinošās uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar Somijas izlasi (80:47) pauda gandarījumu par četru panākumu sēriju mājas spēlēs, informē Latvijas Basketbola savienība.

Tomēr prieku vismaz pagaidām nācās apvaldīt - ceļazīme uz finālturnīru vēl palika sāncenšu rokās.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips: "Savu darbiņu izdarījām - uzvarējām, un ļoti ceru, ka ar to pietiks, lai nākamvasar brauktu uz Franciju. Somijas komanda nebūt nav tik vāja, kā var spriest pēc lielā rezultāta. Šodien viņas kādā brīdī salūza, ko nebija izdarījušas nevienā iepriekšējā mačā, kad saglabāja intrigu līdz galotnei. Savukārt mums izbraukuma mačā Vantā mazliet pietrūka emociju, kuras bijām iztērējuši pirmajos mačos uzvarot Itāliju un Grieķiju. Piemēram, Zanes Tamanes darbības stilā nekās īpaši nebija mainījies, tikai rezultāts bija krasi atšķirīgs."


Valstsvienības kapteine Liene Jansone:

"Liels prieks, ka savās mājās uzvarējām visās spēlēs, iepriecinot daudzos skatītājus. Pēc pēdējiem zaudējumiem bija tāda sajūta: ārprāts, kas nu tagad būs!? Bet spējām saņemties un sagādāt prieku gan sev, gan līdzjutējiem. Ceru, ka ar to pietiks. Zinu, ka visi tagad sūta pozitīvas emocijas uz Itāliju. Tagad visas kopā gaidīsim spēles Itālija - Grieķija beigas."

Spēles galvenā varone Zane Tamane:

"Prieks par visām meitenēm. Turnīrs nebija viegls, tomēr spējām būt komanda līdz galam. Ceru, ka nākamvasar būs turpinājums."

Somijas izlases galvenais treneris Antons Miroļubovs:

"Esu lepns par savu komandu, kas spēja pirmajā mačā uzvarēt tik spēcīgu pretinieku, kāda ir Latvija. Mums pēc zaudējuma iepriekšējā mačā ar Grieķiju bija palikušas minimālas izredzes, acīmredzot tāpēc bija grūti koncentrēties par visiem simts procentiem. Izdarīsim secinājumus nākotnei."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!