Foto: F64
"Liepāja"/"Triobet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā svētdien uzveica turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti", kamēr "Valka"/"Valga" atspēlēja 17 punktu deficītu un pieveica "Barons"/LDz.

Vispirms liepājnieki viesos ar 100:59 (28:9, 18:16, 30:11, 24:23) pārspēja LU.

Ar 23 punktiem un 11 bumbām zem groziem liepājnieku labā izcēlās amerikāņu basketbolists Stīvens Zeks, bet 27 punktus sameta Arnolds Helmanis. Tikmēr 15 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Toma Leimaņa rēķinā.

Savukārt LU rindās 13 punktus sameta Roberts Krūmiņš, kuram arī piecas bumbas zem groziem.

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā viesi studentu grozā sameta 28 punktus, bet otrajā ceturksnī liepājnieki nedaudz pierimās, puslaiku noslēdzot ar 21 punkta pārsvaru (46:25).

Arī trešo ceturksni "Liepāja"/"Triobet" uzvarēja ar 19 punktu pārsvaru un palielināja handikapu uz 40 punktiem (76:36). Savukārt pēdējā spēles nogrieznī viesi jau spēlēja brīvāk, kas viņiem netraucēja izcīnīt uzvaru ar 100:59.

Tikmēr panākumu svētdien izcīnīja "Valka"/"Valga", kas viesos ar 96:91 (23:27, 27:32, 21:20, 25:12) uzveica "Barons"/LDz, pārtraucot rīdzinieku divu uzvaru sēriju.

Uzvarētājiem 23 punktus sameta Jurijs Aleksejevs, kuram arī astoņas bumbas zem groziem. Tikmēr Mārtiņam Berķim 20 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un septiņi izprovocēti pārkāpumi.

Savukārt rīdziniekiem pa 21 punktam guva Artūrs Ausējs un Malkolms Rets.

Lai gan trešajā ceturksnī viesi nonāca iedzinējos ar 17 punktiem (57:72), tomēr četras minūtes pirms pamatlaika beigām viņi panāca savus pretiniekus (87:86). Mājinieki divus punktus gan atguva, tomēr "Valka"/"Valga" pamazām palielināja savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 96:91.

LBL kopvērtējuma līdere ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir "Ventspils", kam ar astoņiem panākumiem deviņos mačos seko "Valmiera"/ORDO. "Liepājas"/"Triobet" kontā ir septiņi panākumi deviņos mačos un trešā pozīcija, bet čempione "VEF Rīga" ar trim uzvarām četrās spēlēs atrodama ceturtajā vietā.

Divi panākums trīs spēlēs un piektā vieta kopvērtējumā "Valkas"/"Valgas" komandai. Vēl "Jēkabpils", "Jelgava", "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Barons"/LDz izcīnījušas pa trim panākumiem, bet divas uzvaras septiņos mačos izcīnījuši "Jūrmalas"/"Fēniksa" spēlētāji.

Savukārt bez uzvarām šobrīd cīnās "Latvijas Universitāte" (LU).

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviestas vienas izmaiņas saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!