Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
13. uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā svētdien izcīnīja "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas līdzīgā spēlē tikai tās galotnē pārspēja sīksto LU komandu ar rezultātu 71:66 (21:19, 8:16, 25:19, 17:12).

Pēc pirmā puslaika vadībā bija LU komanda - 35:29, bet trešās ceturtdaļas piektajā minūtē liepājnieki izlīdzināja rezultātu un pārņēma vadību, taču nostiprināties tajā neizdevās, un pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts bija neizšķirts - 54:54.

Spēles pēdējā ceturtdaļā vispirms vadībā izvirzījās LU basketbolisti - 63:58, taču liepājniekiem izdevās veiksmīgāks mača noslēgums un nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām "Lauvas" atkal bija vadībā ar 67:64. Turpinājumā LU spēja gūt tikai divus punktus, Rūdolfam Rozītim realizējot divus soda metienus, kamēr liepājnieku labā divus divpunktu metienus precīzi iemeta Eštons Mičels un Mareks Mejeris- 71:66.

Rezultatīvākie "Liepājas Lauvu" rindās šai mačā bija Mareks Mejeris, kurš guva 21 punktu, un Jurijs Aleksejvs ar Arti Ati, kuri guva pa 12 punktiem katrs.

LU labā 16 punktus guva Edgars Tukišs, pa 13 punktus - Artūrs Dušelis.

LBL kopvērtējumā "Liepājas Lauvas" ar 13 uzvarām un pieciem zaudējumiem atrodas otrajā vietā aiz BK "Ventspils", kam ir 12 uzvaras un viens zaudējums, bet LU, kas ir guvuši tikai divas uzvaras un piedzīvojuši 15 zaudējumus, noslēdz kopvērtējuma tabulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!