Foto: AFI

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komanda "Liepājas Lauvas" pastiprinājusies ar 220 centimetru garo un 111 kilogramu smago centra spēlētāju Pāvelu Pastušeņu, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

21 gadu vecais spēlētājs līdz šim spēlēja Itālijas pēc spēka piektajā līgā.

Basketbolā Pastušeņa sācis trenēties tikai neilgi pirms savas 18. dzimšanas dienas, kad viņa augums jau bija sasniedzis divus metrus un 15 centimetrus, taču fiziski puisis bijis ļoti vārgs un patālu no basketbola spēlēšanas. Tikai pateicoties Gulbenes "Buku" trenera Arvja Stecka uzņēmībai, basketbolists ar dažādām treniņa metodikām strauji progresēja. Vienu gadu Pāvels pavadīja Jaunatnes līgas vecākajā, A grupā, tad vienu sezonu "Buku" rindās Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā, kur 27 aizvadītajās spēlēs vidēji izcēlās ar 5,8 punktiem, 5 atlēkušajām bumbām un 1,4 bloķētiem pretinieku metieniem.

Iespaidīgo fizisko dotumu dēļ viņu noskatīja Itālijas aģentūra, bet vēlāk ar rēzeknieti līgumu parakstīja šīs valsts trešās pēc spēka līgas vienība. Spēlēt gan viņam sanāca vēl divus līmeņus zemāk, bet šo sezonu viņš sāka klubā "CMP Pizzighettone", kura sastāvā vēl sestdien aizvadīja spēli un guva četrus punktus.

"Liepājas Lauvas" galvenais treneris Agris Galvanovskis ar spēlētāja parādīto sniegumu pirmajos treniņos ir apmierināts. Ņemot vērā to, ka tieši groza apakšā liepājniekiem ir vislielākās problēmas šajā sezonā, tad Pastušeņas iekļaušanās komandā varētu būt labs papildinājums.

Tikmēr treniņus pēc muguras savainojuma ir atsācis arī Džošua Maijo, kurš jūtas aizvien labāk, taču vēdera vīrusu saķēris Artūrs Bricis.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā “Liepājas Lauvas” ar 11 uzvarām 18 spēlēs ir trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!