Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas otrajā pusfināla spēlē ceturtdien "Liepājas Lauvas" savā laukumā sensacionāli ar rezultātu 88:81 (17:13, 16:23, 18:13, 21:23, 16:9) pagarinājumā pieveica "VEF Rīga" komandu, kas ir viena no galvenajām pretendentēm uz zelta godalgām.

Līdz ar to sērijā līdz trijām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1. Nākamais mačs notiks svētdien "Arēnā Rīga".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Mārtiņš Kravčenko, bet Pīrss Kaldvels guva 16 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izpildīja septiņas rezultatīvas piespēles. Šie abi basketbolisti spēlēja 43 minūtes.

Savukārt "VEF Rīga" komandai ar 17 punktiem 41 spēlētās minūtes laikā palīdzēja Kristaps Janičenoks.

Mača sākumā vadībā izvirzījās "Liepājas Lauvas" komanda, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 17:13 savā labā. Otrās desmitminūtes sākumā "VEF Rīga" pārņēma vadību, tomēr Kravčenko metienu precizitātes dēļ tā nespēja atrauties un pēc pirmā puslaika viesi atradās vadībā ar 36:33.

Trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" saglabāja nelielu vadību, bet tās izskaņā arvien sekmīgāk sāka spēlēt liepājnieki un pirms pēdējām desmit minūtēm izvirzījās vadībā ar 51:49. Liepājnieki sekmīgo spēli turpināja arī ceturtās ceturtdaļas sākumā un trešajā minūtē pēc Kravčenko tālmetiena panāca jau 64:54.

Turpinājumā iniciatīvu pārņēma "VEF Rīga" komanda un divas minūtes pirms pamatlaika beigām Janičenoks ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 70:70. Atlikušajā laikā ritēja dramatiska cīņa, kurā liepājnieki spēja izvirzīties vadībā un viņiem arī bija bumba, tomēr tika pieļauta kļūda. 24 sekundes pirms pamatlaika beigām Dairis Bertāns panāca izlīdzinājumu 72:72, pēdējais uzbrukums piederēja "Liepājas Lauvas" komandai, tomēr tas nebija precīzs un uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā.

Izšķirošās piecas minūtes turpinājās dramatiskā cīņā, bet neliels pārsvars piederēja liepājniekiem. Pirmo nopietno pārsvaru viņi sasniedza divas minūtes pirms pagarinājuma beigām, kad pēc Ata Ozola piespēles bumbu ar pārkāpumu grozā no augšas trieca Mareks Mejeris, kurš spēlē izcēlās ar vairākām skaistām epizodēm. Viņš realizēja arī sekojošo soda metienu un rezultāts kļuva 82:76. Uz to "VEF Rīga" komanda uzreiz centās atbildēt ar tālmetieniem, kas nebija precīzi. Kaut arī liepājnieki vēl pamanījās pieļaut muļķīgas kļūdas, uzvaru viņi no rokām neizlaida.

Kā ziņots, pirmajā spēlē "VEF Rīga" izcīnīja smagu uzvaru ar 71:69.

Otrajā pusfināla pārī regulārā čempionāta uzvarētāji "Venstpils" ar 2-0 uzvar pagājušās sezonas čempionvienību "Barons/O!Karte".

Šo abu komandu nākamā spēle notiks sestdien Ventspilī.

Kā ziņots, LBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā pārliecinošu pirmo vietu ar 22 uzvarām 28 spēlēs izcīnīja "Ventspils". Otrajā vietā ar 19 panākumiem ierindojās "VEF Rīga", bet trešo pozīciju ar 18 uzvarām ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda.

Ceturto vietu ar 17 uzvarām ieņēma "Valmieras" vienība, "Barons/O!Karte" ar 17 uzvarām ierindojās piektajā vietā, bet Jelgavas "Zemgale" ar deviņiem panākumiem regulāro čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.

Tikmēr pēdējās divas vietas ieņēma biznesa augstskolas "Turība" un "Latvijas Universitātes" (LU) komandas, kuras 28 spēlēs tika pie attiecīgi sešām un četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!