Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas sērijas par trešo vietu pirmajā mačā pirmdien "Liepājas Lauvas" ar rezultātu 97:80 (20:19, 24:19, 23:18, 30:24) savā laukumā pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Šajā mačā "Liepājas Lauvas" komandai ar 27 punktiem palīdzēja Mārtiņš Kravčenko, bet 20 punktus guva Jānis Timma.

Savukārt LU vienībā ar 22 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Zintis Plivda.

Kaut pirmos astoņus punktus mačā guva liepājnieki, drīz vien spēle izlīdzinājās un līdz pat pirmā puslaika izskaņai mājiniekiem bija tikai dažu punktu pārsvars. Tomēr otro spēles daļu "Liepājas Lauvas" uzsāka daudz sekmīgāk un trešās ceturtdaļas vidū panāca jau 59:44 savā labā. Kaut vairs palielināt savu pārsvaru viņi nespēja, arī pietuvoties, lai piedalītos cīņā par uzvaru, LU basketbolistiem neizdevās.

Sērija ilgs līdz vienas komandas trijām uzvarām. Otrā cīņa risināsies trešdien Rīgā.

Abas komandas līdz šim izslēgšanas spēlēs spējušas sagādāt pārsteigumus - LU ceturtdaļfinālā ar 2-1 pieveica "Valmieras" basketbolistus, bet liepājnieki par pārsteigumu parūpējās pusfinālā, kad vienā mačā spēja pārspēt neapšaubāmo favorīti "Ventspils".

Tomēr vēlāk visā sērijā "Liepājas Lauvas" zaudēja ventspilniekiem ar 1-3, bet LU ar 0-3 kapitulēja pagājušā gada čempionvienībai "VEF Rīga".

Regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā spēkojās četras reizes, LU vienībai uzvarot tikai pirmajā cīņā, turklāt divas reizes zaudējot jau pašās sezonas beigās aprīlī.

Kā ziņots, finālsērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām un tajā pašlaik ar 1-0 vadībā izvirzījusies "VEF Rīga" komanda.

LBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 uzvarām 16 spēlēs ieņēma "VEF Rīga" un "Ventspils", bet, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāk bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Kopvērtējuma trešo vietu ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda, bet "Valmiera" ar 13 uzvarām 26 spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. Pie 12 panākumiem tika LU vienība, bet tai ar 11 uzvarām sekoja "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas piedalās izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāka no pusfināla, bet pārējās četras komandas no ceturtdaļfināla fāzes.

Savukārt septīto vietu ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, astotajā vietā ar deviņiem panākumiem regulāro sezonu noslēdza biznesa augstskolas "Turība" komanda, savukārt Latvijas U-18 izlase uzvarēja tikai vienā no 16 regulārā čempionāta spēlēm.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!