Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru arī otrajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par trešo vietu otrdien izcīnīja "Liepājas Papīra" komanda, tādējādi iegūstot čempionāta bronzas godalgas.

Sērijas otrajā mačā liepājnieces savā laukumā ar rezultātu 52:45 (13:10, 16:19, 12:6, 11:10) uzvarēja RTU/"Merks" komandu, sērijā līdz divām uzvarām esot pārākas ar 2-0.

Ja pēc pirmās ceturtdaļas laukuma saimnieces atradās vadībā ar trīs punktu pārsvaru, tad otrās ceturtdaļas laikā RTU/"Merks" komandas pārsvars sasniedza septiņus punktus. Puslaiku gan komandas noslēdza pie neizšķirta rezultāta 29:29, bet trešajā ceturtdaļā viesu vienība prata gūt tikai sešus punktus, kas "Liepājas Papīram" ļāva iekrāt sešu punktu handikapu. Noslēdzošajā ceturtdaļā mājinieces pārsvaru palielināja līdz desmit punktiem, bet atlikušajā laikā to pārliecinoši nosargāja.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Alise Pīterniece, bet 12 punkti Kristīnas Ciršas kontā.

RTU/"Merks" rindās tikmēr ar 18 punktiem izcēlās Asnāte Fomina, bet Laura Audere tika pie 11 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Liepājas klubs Latvijas čempionāta bronzas godalgas izcīnīja septīto reizi, bet iepriekšējo reizi tas vienībai padevās 2009.gadā.

Kā ziņots, RTU/"Merks" aizvadīja ļoti smagu pusfināla sēriju un tikai trīs spēlēs piekāpās favorītei "TTT Rīga". Savukārt "Liepājas Papīrs" divās spēlēs zaudēja "Cēsīm".

Šīs abas komandas finālā par trešo vietu tikās arī pērn, kad sērijā līdz trim uzvarām Rīgas komanda bija pārāka ar 3-0.

LETA jau vēstīja, ka finālserijā, kas rit līdz trim uzvarām, pašreizējās valsts čempiones "Cēsis" pašlaik ar 2-0 uzvar "TTT Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!