Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaras Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlēs otrdien izcīnīja Latvijas komandas "Liepājas papīrs" un RTU/"Merks".

"Liepājas papīrs" savā laukumā ar rezultātu 59:57 (17:22, 19:8, 12:9, 11:18) pārspēja Latvijas U-16 izlasi.

Uzvarētāju komandā pa 17 punktiem guva Kristīna Cirša un Alise Piterniece, bet Sabīne Egle izcēlās ar desmit punktiem un 11 bumbām zem groziem. U-16 valstsvienības labā tikmēr 18 punktus guva Digna Strautmane, bet pie 15 punktiem tika Kristiāna Rikveile.

"Liepājas papīrs" trijās turnīra spēlēs izcīnījusi divas uzvaras, bet Latvijas U-16 izlase zaudējusi līdz šim vienīgajā aizvadītajā mačā.

Savukārt RTU/"Merks" komanda otrdienas spēlē ar 56:45 (18:7, 13:12, 13:18, 12:8) savā laukumā pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistes.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 22 punktiem bija Daina Lazdeniece, bet Lauras Auderes kontā 14 punkti un 13 atlēkušās bumbas. Savukārt LU komandā nevienai spēlētājai neizdevās gūt vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Anete Vorma.

RTU/"Merks" izcīnīja savu otro uzvaru četrās spēlēs, bet LU kontā tagad viena uzvaras četros mačos.

Turnīrā kopumā piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunijā).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!