Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē svētdien izcīnīja "Liepājas Papīrs" komanda, nostiprinoties kopvērtējuma ceturtajā vietā.

Aizvadītajā mačā liepājnieces ar 78:69 (31:15, 22:18, 8:20, 17:16) pieveica Igaunijas vienību "Tallinas Universitāte".

Uzvarētājām pa 23 punktiem guva Sabīne Egle un amerikāņu viesspēlētāja Džonselina Peterkina, kura arī izcēlās ar 11 atlēkušajām bumbām.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 14 uzvaras 14 mačos. Otro vietu ar 14 uzvarām 16 cīņās ieņem "TTT Rīga" komanda, bet tai ar 12 panākumiem 14 cīņās seko Tallinas "Eclex" no Igaunijas.

Desmit uzvaras 14 spēlēs ir "Liepājas papīrs" komandai, tai ar desmit panākumiem 15 cīņās seko RTU/"Merks", bet astoto vietu ar sešiem panākumiem 15 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores".

No pārējām Latvijas komandām U-16 izlase ar trim panākumiem 14 cīņās ieņem kopvērtējuma devīto vietu, bet tai ar trim panākumiem 16 cīņās ir seko "Latvijas Universitāte" (LU).

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!