Foto: LETA
Uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē svētdien izcīnīja "Liepājas Papīrs" komanda, kas ar rezultātu 71:59 (24:20, 13:13, 20:14, 14:12) savā laukumā pārspēja RTU/"Merks" vienību.

Uzvarētājām ar 25 punktiem palīdzēja Kristīna Cirša, tikmēr RTU/"Merks" labā pa 19 punktiem guva Daina Lazdeniece un Laura Audere.

Čempionāta kopvērtējumā bez zaudējumiem turpina cīnīties Igaunijas čempiones Tallinas "Eclex" un "Cēsis", kas aizvadījušas attiecīgi septiņas un sešas spēles.

Sešas no septiņām čempionātā startējošajām Latvijas komandām atrodas labāko astoņu kopvērtējuma vienību vidū. Trešā ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", tai ar trim uzvarām piecās spēlēs seko "TTT Rīga - Juniores", piektā ar četriem panākumiem septiņos mačos ir RTU/"Merks" vienība, "Liepājas Papīrs" basketbolistes tikušas pie trim uzvarām sešos mačos, bet "Latvijas Universitāte" (LU) izcīnījusi divas uzvaras piecās cīņās, kas dod astoto pozīciju.

Kā ziņots, turnīrā kopumā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!