Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pie uzvarām Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlēs svētdien tika Latvijas komandas "Liepājas Papīrs" un U-16 izlase.

Svarīgu panākumu izcīnīja "Liepājas Papīrs" komanda, kas savā laukumā ar 67:63 (19:23, 16:14, 18:11, 14:15) pārspēja "Audentes" vienību.
Uzvaru liepājniecēm kaldināja Kristīnas Ciršas 31 gūtais punktus un astoņas rezultatīvas piespēles.

Pirms šī mača abām komandām bija pa trim uzvarām sešās spēlēs, bet tagad "Liepājas Papīrs" nostiprinājās kopvērtējuma sestajā pozīcijā.

Savukārt pirmo panākumu turnīrā izcīnīja Latvijas U-16 basketbolistes, kas ar 65:53 (14:13, 10:13, 21:15, 20:12) savā laukumā uzvarēja Igaunijas vienību Raplas " AmEst" .

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Amanda Betlere, bet ar 15 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Digna Strautmane.

Čempionāta kopvērtējumā bez zaudējumiem turpina cīnīties Igaunijas čempiones Tallinas "Eclex" un "Cēsis", kas aizvadījušas attiecīgi astoņas un septiņas spēles.

Sešas no septiņām čempionātā startējošajām Latvijas komandām atrodas labāko astoņu kopvērtējuma vienību vidū. Trešā ar piecām uzvarām sešās spēlēs ir Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", tai ar attiecīgi četrām uzvarām sešās spēlēs un pieciem panākumiem astoņos mačos seko "TTT Rīga - Juniores" un RTU/"Merks" vienības, "Liepājas Papīrs" basketbolistes tikušas pie četrām uzvarām septiņos mačos, bet "Latvijas Universitāte" (LU) izcīnījusi divas uzvaras sešās cīņās, kas dod astoto pozīciju.
Tikmēr U-16 izlases spēlētājas zaudējušas uzvarējušas vienā no septiņām līdz šim aizvadītajām spēlēm, kas dod desmito pozīciju.

Kā ziņots, turnīrā kopumā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!