Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Panākumus pārbaudes spēlēs, gatavojoties jaunajai sezonai, ceturtdien izcīnīja "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Liepāja"/"Triobet", "Barons"/LDz un "Jelgava".

"Liepāja"/"Triobet", uzsākot jau otro pārbaudes turnīru savā laukumā divu nedēļu laikā, ar 92:47 sagrāva Aktau "Caspiy" no Kazahstānas. Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva amerikāņu centra spēlētājs Stīvs Zeks un Toms Leimanis.

Tāpat šajā turnīrā piedalās arī vēl viena Latvijas vienība "Jēkabpils", kas savā pirmajā mačā ar 84:107 piekāpās lietuviešiem Pasvāles "Pieno žvaigzdes". Ar 21 punktu atzīmējās Kristaps Miglinieks, bet 14 punktus sameta amerikāņu uzbrucējs Seimons Beznors.

Tikmēr "Barons"/LDz komanda savā ceturtajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ceturtdien izbraukumā ar 75:57 (24:11, 19:21, 14:11, 18:14) uzvarēja Igaunijas komandu Pērnavas "Sadam". Latvijas komandā iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja uz pārbaudes laiku esošais amerikānis Karls Hips, kurš guva 21 punktu un izcīnīja 19 bumbas zem groziem. Vēl 15 punktus sameta Kristaps Dārgais, bet ar 12 punktiem atzīmējās Artūrs Ausējs.

Kā zināms, gatavojoties jaunajai sezonai, "Barons"/LDz komanda noslēgusi līgumu ar amerikāni Klifordu Kolimonu, bet Hips un Deriks Rolends ir uz pārbaudes laiku. Tāpat ar vienību pašlaik trenējas arī pieredzējušais latviešu basketbolists Armands Šķēle.

Turpinājumā rīdzinieki piektdien Saulkrastos sacentīsies ar Vara Krūmiņa trenēto vienību "Valka"/"Valga", kas jaunajā sezonā spēlēs arī LBL.

Vēl vienā mačā ceturtdien "Jelgava" ar 77:51 droši apspēlēja "Saldus" basketbolistus, kas nākamajā sezonā spēlēs LBL otrajā divīzijā.

"Aldaris" LBL 25.sezonas pamatturnīrā piedalīsies "VEF Rīga", "Ventspils", "Jēkabpils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Barons"/LDz, "Valmiera"/ORDO, "Jelgava", "Latvijas Universitāte", "Ogre" un "Valka"/"Valga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!