Foto: DELFI

Latvijas klubs "Liepāja"/"Triobet" trešdien izcīnīja uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā, izbraukumā ar 90:84 (26:21, 20:20, 27:21, 17:22) pārspējot Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Ņevežis".

Liepājas vienības labā 15 punktus iemeta Jānis Antrops, bet 14 pievienoja lietuviešu leģionārs Edgars Zeļonis.

Pirmo astoņu minūšu laikā "Liepāja"/"Triobet" bija izvirzījusies vadībā ar 19:10, taču mājinieki atguvās un iesaistījās cīņā, pirmajam puslaikam gan noslēdzoties ar 46:41 par labu Kurzemes komandai. Otrā puslaika ievadā liepājnieki gan veica izrāvienu, panākot 13 punktu pārsvaru - 68:55.

Tiesa, noslēdzošā ceturkšņa ievadā "Ņevežis" basketbolistiem atkal izdevās pietuvoties līdz piecu punktu atstatumam, taču pēc tam vairākus punktus pēc kārtas jau guva "Liepāja"/"Triobet". Kad līdz pamatlaika izskaņai bija atlikušas 20 sekundes, Ķēdaiņu klubs pietuvojās līdz 83:87, taču ar to uzvarai nepietika.

Liepājnieki 22.oktobrī šo BBL sezonu uzsāka ar mājas spēli tieši pret "Ņevežis" komandu, kad uzvarēja ar 93:65. Turpinājumā Lietuvas pārstāvji piedzīvoja vēl četrus zaudējumus pēc kārtas.

Ar piecām uzvarām septiņās spēlēs "Liepāja"/"Triobet" ieņem C grupas kopvērtējuma otro vietu, par viena panākuma tiesu atpaliekot no Lietuvas kluba Utenas "Juventus", bet "Ņevežis" ar sešiem zaudējumiem tikpat mačos atrodas pēdējā, sestajā, pozīcijā.

Pēc trešdienas mačiem BBL turnīrā iestāsies pārtraukums, bet regulārais čempionāts atsāksies 6.janvārī.

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" -, BBL sacensībās iesaistīsies vien izslēgšanas spēlēs, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Ķēdaiņu "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!