Foto: facebook.com/LiepajasLauvas

Latvijas komanda "Liepāja/Triobet" otrdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā, neskatoties uz neveiksmīgu pirmo ceturtdaļu, ar rezultātu 78:54 (13:20, 19:8, 28:12, 18:14) droši pieveica Igaunijas klubu Raplas "Avis".

Pirmā ceturtdaļa ritēja ar vairākiem izrāvieniem, tomēr lielāko no tiem veica "Avis", kas guva 12 punktus pēc kārtas, liekot mājiniekiem nokļūt iedzinējos ar 6:18. Līdz ceturtdaļas beigām deficīts tika samazināts līdz 13:20, bet otrās ceturtdaļas vidū liepājnieki pirmoreiz pārņēma vadību (23:22), turpinājumā to vairs neatdodot un svinot drošu uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Latīfs Makmalans, bet 15 punktus sameta Roberts Krastiņš.

Šajā spēlē bija tikšanās starp turnīra pirmo divu nedēļu vērtīgākajiem spēlētājiem - otrās nedēļas MVP Dāvis Rozītis Liepājas komandas rindās šoreiz guva deviņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet pirmās nedēļas izcilnieks Tomass van der Marss no Nīderlandes, kurš pārstāv "Avis" komandu, šoreiz sameta 24 punktus un savāca desmit bumbas zem groziem.

Visos turnīros kopā liepājnieki izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Abas komandas BBL vēsturē savā starpā tikās trešo reizi un Liepājas basketbolisti guva trešo uzvaru. Zīmīgi, ka "Avis" komandu šo BBL sezonu bija sākusi ar divām uzvarām un arī Igaunijas čempionātā tā tikusi pie trim panākumiem četros mačos.

Vēl vienā BBL spēlē otrdien Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigždes" ar 102:68 (22:24, 28:5, 32:17, 20:22) sagrāva Baltkrievijas klubu Mogiļevas "Borisfen", kuram šis bija debijas mačs sacensībās. Uzvarētājiem septiņi spēlētāji sameta starp 11 un 13 punktiem.

Turpinājumā "Borisfen" ceturtdien viesos sacentīsies ar "Ogre"/"Kumho Tyre", bet sestdien tiksies ar "Jēkabpili".

Turnīra kopvērtējumā A apakšgrupā bez zaudējumiem tagad ir vienīgi "Barons kvartāls" spēlētāji, kas uzvarējuši vienīgajā mačā, bet trešdien viesosies pie Lietuvas vienības Klaipēdas "Ņevežis". Pa divām uzvarām trijos mačos tagad ir "Liepāja"/"Triobet" un "Avis" kontā, pie vienas uzvaras divās spēlēs tikuši "Ņevežis" basketbolisti, bez uzvarām ir "Jūrmala"/"Fēnikss" un Igaunijas komanda "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Tikmēr B apakšgrupā par līderi ar trim uzvarām trijos mačos kļuvusi "Pieno žvaigždes" vienība, bet Latvijas čempionei "Valmiera"/ORDO ir divas uzvaras divās spēlēs. Pa vienai uzvarai divos mačos guvušas "Jēkabpils" un "Ogre"/"Kumho Tyre" vienības, savukārt Igaunijas komandas Rakveres "Tarvas" un TTU, kā arī "Borisfen" vienība no Baltkrievijas pagaidām tikai zaudējušas.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās. Sacensībās debitē "Ogre"/"Kumho Tyre", kā arī "Borisfen", kas tāpat kā "Barsi" visas savas spēles aizvadīs izbraukumā.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kur tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas plāno startēt Eirokausos - "Šiauliai" (Lietuva), "Tartu" (Igaunija), "Ventspils" (Latvija), Prieņu-Birštonas "Vytautas" (Lietuva), Panevēžas "Lietkabelis" (Lietuva), Utenas "Juventus" (Lietuva), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija) un Tallinas TLU/"Kalev" (Igaunija).

Tiesa, astoņas izliktās dalībniece BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Komandas, kas iekļūs BBL pirmajā astoņniekā, garantēs sev vietu nākamās sezonas turnīrā.

Arī iepriekšējā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kas bija sadalītas divās grupās. Par sacensību čempioni jau trešo gadu pēc kārtas kļuva "Šiauliai", kas divu spēļu summā pieveica Tartu TU/"Rock".

Lietuvas komandas turnīrā triumfējušas 11 no 12 norises reizēm, bet 2013.gadā to iespēja arī Latvijas vienība "Ventspils".

Kopš 2012.gada turnīrā vairs nespēlē abas vadošās Lietuvas vienības Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", turklāt to vairs nedara arī Latvijas klubs "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!