Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pie otrā zaudējuma divu dienu laikā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta ietvaros trešdien tika Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet".

"Liepāja"/"Triobet" basketbolisti izbraukumā ar 75:93 (29:17, 18:23, 15:30, 13:23) piekāpās Igaunijas vienībai "Port of Parnu", ciešot ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs.

Liepājas komanda šo spēli sāka ļoti veiksmīgi, jo pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 24:12. Tomēr turpinājums nesekoja, jo Igaunijas vienība izlīdzināja cīņas ritējumu, bet pirmo puslaiku "Liepāja"/"Triobet" noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru (47:40). Viesi no Latvijas aizvadīja neveiksmīgi, jo Pērnavas vienība pilnībā pārņēma cīņas ritējumu un arī izvirzījās vadībā. Noslēdzošās desmit minūtes mājinieki iesāka ar astoņu punktu pārsvaru (70:62), bet noslēgumā savu handikapu palielināja vēl vairāk.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon. Novembra vidū liepājnieki svinēja uzvaru ar 90:76. Abas komandas BBL turnīrā iepriekš bija tikušās trīs reizes, visās trīs spēles uzvaras izcīnot "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem.

Liepājas basketbolisti otrdien Raplā ar 71:83 piekāpās vietējai "Avis" komandai.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā līderēm "Barons kvartāls" un "Avis" ir pa astoņām uzvarām desmit mačos, kamēr septiņus panākumus guvusi Ķēdaiņu "Nevežis" vienība. Savukārt "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir pa četrām uzvarām desmit cīņās, tām ar trim panākumiem seko "Port of Parnu" komanda no Igaunijas, bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" cietis septiņus zaudējumus septiņās spēlēs.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar desmit uzvarām 11 mačos ir Pasvāles "Pieno žvaigždes" komanda, kurai ar astoņiem panākumiem desmit cīņās seko Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO. "Jēkabpils" basketbolisti 11 mačos tikuši pie septiņām uzvarām, ceturtā ar pieciem panākumiem 11 cīņās ir "Ogre"/"Kumho Tyre", TTU basketbolisti no Igaunijas izcīnījuši četras uzvaras desmit spēlēs, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" vienība guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti no Baltkrievijas zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startē Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!