Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien desmit zaudējumu sēriju vietējā čempionātā un Baltijas Basketbola līgā (BBL) pārtrauca "Liepāja"/"Triobet" komanda.

Aizvadītajā mačā Liepājas klubs savā laukumā ar 88:73 (25:15, 20:16, 27:18, 16:24) pārspēja biznesa augstskolas "Turība" komandu, sagādājot pirmo uzvaru vienības jaunajam galvenajam trenerim Kasparam Mājeniekam.

Uzvarētāju komandas labā 19 punktus guva Ingus Jakovičs, 16 punktus iekrāja Kristaps Miglinieks, bet pie 12 punktiem tika amerikāņu leģionārs Gregorijs Pleiters.

Savukārt "Turības" vienības rindās ar 15 gūtiem punktiem izcēlās Kārlis Apsītis, bet ar desmit punktiem un tikpat atlēkušajām bumbām izcēlās Juris Kalniņš.

Šo komandu pirmajā savstarpējā spēlē oktobra beigās liepājnieki bija pārāki izbraukumā ar 91:53.

Citā trešdienas spēlē "Valmiera" izbraukumā ar rezultātu 75:66 (21:15, 12:18, 19:12, 23:20) prata uzvarēt "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Teicamu sniegumu šajā mačā nodemonstrēja "Valmieras" uzbrucējs Artjoms Butjankovs, kurš iekrāja 20 punktus un 17 atlēkušās bumbas, bet pie 16 punktiem tika Jānis Porziņģis.

Tikmēr LU vienības labā 19 punktus guva tās līderis Žanis Peiners.

Šo komandu pirmajā savstarpējā spēlē 21.novembrī "Valmiera" uzvarēja savā laukumā ar 74:57.


LBL kopvērtējuma augšgalā ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas "Ventspils" un čempionvienība "VEF Rīga", bet "Valmiera" ar deviņiem panākumiem 12 cīņās ieņem trešo pozīciju.

Ceturto un piekto vietu ar septiņām uzvarām 12 cīņās dala LU un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas, bet sesto vietu ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem "Jēkabpils". "Barons kvartāls", "Jelgavas" un "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti ar četrām uzvarām desmit mačos dala septīto līdz devīto pozīciju.

"Turība" ar trim panākumiem 12 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara astoņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezusies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!