Foto: Publicitātes foto
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta svētdien otro uzvaru sezonā izcīnīja "Liepāja"/"Triobet" komanda, kas izbraukumā ar 77:54 (14:9, 21:12, 28:14, 14:19) pārspēja "Saldus" vienību.

"Saldus" komandai šis bija sezonas atklāšanas mačs. Liepājnieki tā gaitā vadību, no kuras vairs nešķīrās, ieguva jau astotajā minūtē.

Lauris Blaus uzvarētāju labā šajā mačā guva 21 punktu, 13 punktus iekrāja lietuvietis Edgars Žeļonis, bet pie 12 punktiem tika Mareks Jurevičus.

Tikmēr "Saldus" komandā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Roberts Freimanis. Neviens cits vienības basketbolists neguva vairāk par astoņiem punktiem.

Citā mačā svētdien "Jēkabpils", kas pagājušajā sezonā izcīnīja čempionāta bronzas medaļas, tika pie sava pirmā panākuma sacensībās, ar rezultātu savā laukumā pārspējot "Latvijas Universitāti" (LU) un sagādājot tai otro zaudējumu turnīrā.

Pēc pirmā puslaika rezultāts šajā mačā bija neizšķirts 29:29, bet veiksmīgās trešās ceturtdaļas beigas atnesa mājiniekiem piecu punktu pārsvaru. Noslēdzošās ceturtdaļas vidū LU komandai izdevās panākt viena punkta pārsvaru jau sev, tomēr tad "Jēkabpils" veica 9:0 izrāvienu un nodrošināja uzvaru.

Lietuvietis Povils Cukins uzvarētāju labā guva 18 punktus, bet pie 12 punktiem tika amerikānis Devins Teilors. LU sastāvā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Renārs Magone.

Jaunā LBL sezona sākusies ļoti aizraujoši, un tās līdzšinējā kulminācija sestdien tika sasniegta Lapmežciemā, kad visi skatītāji netika zālē, kur "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 87:65 pārspēja ievērojami pastiprināto "Barons kvartāls" komandu. Tāpat sezonas ievadā jau ļoti grūtas uzvaras izcīnījušas abas iepriekšējās sezonas finālistes "Ventspils" un "VEF Rīga".

Šajā sezonā bez zaudējumiem vēl cīnās trīs komandas - divus mačus aizvadījušie "VEF Rīga" un "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kā arī "Ventspils", kas aizvadījusi vienu spēli.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komandu, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!