Ceturto uzvaru četrās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja "Liepāja"/"Triobet" komanda, kas ar rezultātu 86:56 (22:14, 17:20, 21:13, 26:9) savā laukumā otrajā puslaikā salauza "Latvijas Universitātes" (LU) pretestību.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem un 12 bumbām zem groziem bija lietuvietis Edgars Zeļonis, ar 15 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Lauris Blaus, bet 13 punktus pievienoja Mareks Jurevičus, kuram bija arī deviņas bumbas zem groziem.

Savukārt LU labā 13 punktus savāca Harijs Rubenis.

Šo sezonu liepājnieki ir iesākuši atzīstami, jo vispirms viņi pirmo reizi vēsturē izcīnīja Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausu, bet sezonu LBL iesākuši ar nevainojamu bilanci.

Tikmēr LU komanda ceturtajā spēlē cieta ceturto neveiksmi.

Vēlāk svētdien plkst.18.30 sāksies vēl viens LBL mačs, kurā manāmi pastiprinātais "Barons kvartāls" Mārupes Sporta centrā tiksies ar "Saldus" vienību.

Lai gan "Barons kvartālā" vismaz pagaidām spēlē tādi Latvijā zināmi basketbolisti kā Kaspars Kambala, Kristaps Valters, Ernests Kalve un Gatis Jahovičs, šai vienībai trīs maču laikā izdevies tikt tikai pie vienas uzvaras. Savukārt "Saldus" līdz šim vienīgajā aizvadītajā jaunās sezonas cīņā 5.oktobrī ar 54:77 piekāpās "Liepāja"/"Triobet".

Pagaidām LBL jaunās sezonas turnīrā bez zaudējumiem cīnās "Liepāja"/"Triobet", kas nospēlējusi četrus mačus, kā arī divas spēles aizvadījušie Latvijas čempioni "Ventspils" un vicečempioni "VEF Rīga".

Tikmēr tuvākā sekotāja "Jēkabpils" izcīnījusi trīs uzvaras četrās spēlēs, savukārt bez uzvarām pašlaik ir LU, "Jelgava" un "Saldus".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!