Foto: Ģirts Gertsons; liepajaslauvas.lv

Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" otrdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā ar rezultātu 71:83 (25:19, 20:29, 11:21, 15:14) viesos piekāpās Igaunijas vienībai Raplas "Avis".

Pēc pirmās ceturtdaļas liepājnieki bija priekšā ar 25:19 un otrajā spēles nogrieznī vēl panāca 31:28, tomēr turpinājumā "Avis" veica izrāvienu 13:2, pārņemot drošu vadību un pēc puslaika Latvijas vienība zaudēja ar 42:48.

Otrajā puslaikā "Liepāja"/"Triobet" iemeta pirmos septiņus punktus un uz brīdi pārņēma vadību, bet tā arī bija pēdējā reize cīņā – "Avis" iemeta nākamos 13 punktus un pēc trešās ceturtdaļas liepājnieki zaudēja ar 56:69. Ceturtajā ceturtdaļā tuvāk par sešiem punktiem viesiem tā arī neizdevās pietuvoties un nācās ciest neveiksmi.

Liepājas komandā ar 26 punktiem izcēlās amerikānis Latīfs Makmalans, bet divciparu skaitli savāca vēl tikai desmit punktus sametušais Dāvis Rozītis.

Savukārt "Avis" vienībā rezultatīvākais ar 21 punktu un astoņām bumbām zem groziem bija Puertoriko basketbolists Rašams Suaress.

Vēju pilsētas basketbolisti šajā turnīrā iepriekšējo maču bija aizvadījuši 13. decembrī, kad savā laukumā pagarinājumā ar 97:103 zaudēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai, bet pēc tam nospēlēti četri mači "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL), gūstot trīs uzvaras.

Tikmēr Raplas komanda otrdien uzvarēja jau ceturtajā BBL spēlē pēc kārtas.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon. Oktobrī uzvaru ar 78:54 svinēja kurzemnieki. Kopumā abas komandas BBL otrdien spēkojās ceturto reizi un "Liepāja"/"Triobet" pirmoreiz zaudēja.

Divās citās otrdienas BBL spēlēs graujošus panākumus izcīnīja vienības no Lietuvas – Ķēdaiņu "Nevežis" savās mājās ar 103:73 (27:18, 34:15, 15:13, 27:27) neatstāja cerības uz panākumu Kazahstānas klubam Atirau "Barsi", bet Pasvāles "Pieno žvaigždes" viesos ar 106:71 (27:11, 26:22, 20:21, 33:17) uzvarēja Igaunijas komandu TTU.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā līderēm "Barons kvartāls" un "Avis" ir pa astoņām uzvarām desmit mačos, kamēr septiņus panākumus guvusi "Nevežis" vienība. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir pa četrām uzvarām attiecīgi deviņās un desmit cīņās, tām ar diviem panākumiem seko "Port of Parnu" komanda no Igaunijas, bet "Barsi" klubs cietis septiņus zaudējumus septiņās spēlēs.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar deviņām uzvarām desmit mačos ir "Pieno žvaigždes" komanda, kurai ar astoņiem panākumiem desmit cīņās seko Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO. "Jēkabpils" basketbolisti 11 mačos tikuši pie septiņām uzvarām, ceturtā ar pieciem panākumiem 11 cīņās ir "Ogre"/"Kumho Tyre", TTU basketbolisti izcīnījuši četras uzvaras desmit spēlēs, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" vienība guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti no Baltkrievijas zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startē Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!