"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē starp divām Latvijas komandām trešdien "Liepāja"/"Triobet" spēlētāji ar rezultātu 74:69 (13:17, 23:22, 21:8, 17:22) izbraukumā pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību. Savukārt kārtējo zaudējumu piedzīvoja "Barons"/LDz komanda.

Latvijas komandu duelī izšķirošo pārsvaru liepājnieki panāca trešajā ceturtdaļā, kad no sev negatīva rezultāta 36:43 izvirzījās vadībā ar 57:45 un noslēdzošajās desmit minūtēs uzvaru vairs neizlaida.

Uzvarētājiem rezultatīvākie bija amerikāņu leģionāri - 15 punktus sameta Kristofers Ričardss, bet ar 13 punktiem izcēlās Zeks Stīvenss.

Savukārt jūrmalniekiem ar 13 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Edgars Jeromanovs.

Šī abām komandām bija jau otrā savstarpējā tikšanās reize šosezon - tieši pirms trim nedēļām 7.oktobrī turpat Lapmežciemā liepājnieki ar 71:65 bija pārāki "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros.

Kopumā šo sezonu daudz sekmīgāk sākuši Liepājas basketbolisti, kas LBL ietvaros guvuši piecas uzvaras sešos mačos, bet BBL sacensībās ir viena no četrām komandām, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem, svinot uzvaras visās trijās līdz šim aizvadītajās spēlēs. Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" LBL guvuši vien divas uzvaras sešās cīņās, bet BBL trešajā mačā ciesta otrā neveiksme.

Trešdien laukumā BBL devās vēl viena Latvijas komanda - šosezon neveiksmīgi spēlējošie "Barons"/LDz spēlētāji, kas ar 64:72 (17:14, 23:33, 14:7, 10:18) savā laukumā piekāpās Igaunijas vienībai Raplas AVIS.

Kaut AVIS gandrīz visu maču atradās vadībā, kopumā cīņa ritēja samērā līdzīgi un izteiktu pārsvaru Igaunijas klubs nespēja iegūt.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 22 punktiem bija Klifs Kolimons, kuram ar 14 punktiem piebalsoja Deriks Rolends.

Jaunajā sezonā "Barons"/LDz spēlētāji abos turnīros kopā šī bija jau astotā spēle un līdz šim gūta tikai viena uzvara. BBL sezonas pirmajā mačā pagājušajā nedēļā ar 60:85 izbraukumā tika zaudēts Lietuvas vienībai Ķēdaiņu "Ņevežis".

Tikmēr AVIS basketbolisti trešajā BBL mačā šosezon guva otro uzvaru.

Vēl vienā BBL mačā trešdien otro uzvaru trijās līdz šim aizvadītajās spēlēs guva latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas komanda Panevēžas "Lietkabelis", kas savā laukumā ar 85:83 (23:21, 25:19, 21:17, 16:26) pārspēja Igaunijas klubu "Port of Parnu", bet Vairogs nepiedalījās arī šajā spēlē.

Sacensību A grupā līdere ar trim uzvarām trijās spēlēs ir "Valmiera"/ORDO komanda, kurai ar trim panākumiem četros mačos seko "Lietkabelis".

Savukārt "Barons"/LDz ir viena no trim vienībām, kas joprojām cīnās bez uzvarām.

Tikmēr B grupā līdere ar trim uzvarām trijos mačos ir "Liepāja"/"Triobet", kurai ar divām uzvarām divās cīņās seko Prienu "Vytautas" no Lietuvas, kā arī latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas".

Latvijas vienības "Jēkabpils" un "Jūrmala"/"Fēnikss" guvušas pa vienai uzvarai trijos mačos, atrodoties cetutajā un piektajā pozīcijā.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!