Foto: Publicitātes foto

Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" otrdien guva pārliecinošu uzvaru "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē, ar 91:71 (22:15, 29:19, 26:16, 14:21) savā laukumā apspēlējot "Jēkabpili".

Šajā mačā jau pēc pirmā puslaika liepājniekiem bija 17 punktu pārsvars un arī otrajā spēles daļā viesi nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru.

Uzvarētājiem 17 punktus iemeta amerikānis Kristofers Ričardss, ar 15 punktiem un 13 bumbām zem groziem atzīmējās viņa tautietis Zeks Stīvenss, bet pa 13 punktiem guva Mikus Sokolovs un Toms Leimanis.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās pa 18 punktiem guva Dāvis Gūtmanis un amerikānis Tailers Larsons, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet ar 12 punktiem atzīmējās Modests Kumpis.

Pērnās sezonas LBL bronzas fināla dalībnieces šosezon tikās arī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunās sezonas pirmajā duelī, kurā ar 92:73 pārāki bija liepājnieki.

Šīs abas komandas sacenšas B apakšgrupā, kuras vēl vienā spēlē piektdien pirmo neveiksmi turnīrā šosezon piedzīvoja latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas", kas ar 83:85 (17:20, 24:22, 26:25, 16:18) savā laukumā piekāpās Lietuvas vienībai Prienu "Vytautas".

Kaut visu otro puslaiku spēle ritēja punkts punktā, noslēdzošās divas ar pusi minūtes vadībā atradās tikai "Vytautas", izcīnot grūtu panākumu.

Stumbris šoreiz nospēlēja 30 minūtes un 50 sekundes, ar 15 punktiem kļūstot par savas komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis realizēja divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no deviņiem tālmetieniem un piecus no desmit soda metieniem.

Tāpat Stumbris savāca sešas atlēkušās bumbas un pieļāva trīs kļūdas.

Savukārt Strupovičs šoreiz atkal mačam nebija pieteikts.

Līdz ar to B grupas kopvērtējumā ar četrām uzvarām četrās spēlēs līdere ir "Liepāja"/"Triobet", kurai ar trim panākumiem trijos mačos seko "Vytautas", bet "Tarvas" ar divām uzvarām trijās spēlēs tagad atrodama trešajā pozīcijā.

Tikmēr Kazahstānas komandai Atirau "Barsi", kuras treneru kolektīvā strādā latvietis Edmunds Valeiko, un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai ir pa vienai uzvarai trijos mačos, bet "Jēkabpils" guvusi vienu panākumu četrās cīņās.

Savukārt vēl vienā BBL spēlē otrdien Latvijas komandas "Barons"/LDz sastāvā debitēja uzreiz divi leģionāri, tomēr tā ar 60:88 (8:35, 18:10, 17:24, 17:19) izbraukumā kapitulēja latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētajai Lietuvas komandai Panevēžas "Lietkabelis".

Aizvadītajā mačā jau pēc pirmajām desmit minūtēm "Barons"/LDz zaudēja ar 8:35 un turpinājumā šādu deficītu neizdevās likvidēt.

Rezultatīvākais "Barons"/LDz rindās ar 13 punktiem bija debiju piedzīvojušais amerikāņu spēka uzbrucējs Malkolms Rets, bet 12 punktus sameta cits amerikānis Džeisons Kalists.

Kā zināms, sezonu "Barons"/LDz iesāka ar trim leģionāriem. Jau pirmdien kļuva zināms, ka vienība sastāvu papildinājusi ar Retu, bet otrdien pirms spēles kļuva zināms arī par Kalista piesaistīšanu. Līdz ar to divkārtējo Latvijas čempionu sastāvā šobrīd ir pieci amerikāņu spēlētāji.

Tāpat "Barons"/LDz komanda pēc neveiksmīgā sezonas sākuma piesaistījusi treneru kolektīvam Latvijas U-16 puišu basketbola izlases vadītāju Gunti Endzelu.

Tikmēr "Lietkabelis" sastāvā pa 18 punktiem sameta Džermeins Lavs un Arns Labucks.

Vairogs lietuviešu klubam pašlaik nevar palīdzēt, jo lauzis roku.

A apakšgrupas līdere ar trim uzvarām trijās spēlēs ir Latvijas komanda "Valmiera"/ORDO, bet "Lietkabelis" ar četriem panākumiem piecās spēlēs ir otrajā pozīcijā.

Savukārt "Barons"/LDz komanda zaudējusi visās trijās šosezon aizvadītajās BBL spēlēs un atrodas A apakšgrupas noslēdzošajā, septītajā, vietā.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!