Foto: AFP/Scanpix

Basketbola kluba "Liepāja"/"Triobet" mērķis "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) nākamajā sezonā ir iekļūt starp labākajām četrām komandām, šodien preses konferencē atklāja kluba direktors Artūrs Košeļevs.

Baltijas Basketbola līgā (BBL) mērķis savukārt ir iekļūt izslēgšanas spēļu kārtā, sacīja Košeļevs, norādot, ka mērķis ir reāli izpildāms. "Sezona būs spraiga, taču ceram, ka savus līdzjutējus nepievilsim," sacīja Košeļevs.

Starpsezonā komandā notikušas vairākas izmaiņas, tostarp komandu atstājis ilggadējais kapteinis Artis Ate, kurš pievienojies Ventspils komandai. "Latvijas Universitāte" piesaistījusi Robertu Krūmiņu un Renāru Magoni. Projām devies arī Roberts Freimanis, Toms Leiteris un amerikānis Pols Hils. Vasaras beigās pēc abpusējas vienošanās komandu atstājis Ivars Timermanis, kuram gan līgums bijis vēl uz nākamo sezonu, sacīja Košeļevs, gan neatklājot sadarbības pārtraukšanas iemeslus.

Tomēr komandas galvenais treneris Uvis Helmanis uzskata, ka komanda ir kvalitatīvāka nekā iepriekšējā gadā.

"Galvenais ieguvums ir spēlētāju veselības stāvoklis - esam ieguvuši veselīgākus spēlētājus, ar ko iepriekš mums bija problēmas," sacīja U.Helmanis, piebilstot, ka arī kvalitāte jaunajiem spēlētājiem ir augstāka. "Īsto spēku parādīs sezonas sākums, jo treniņos spēlētāji, protams, var visu, taču katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru."

Uz jauno sezonu piesaistīts bijušais biznesa augstskolas "Turība" komandas līderis Jānis Antrops, lietuviešu centra spēlētājs Edgars Žeļonis un amerikānis Dveins Džonsons. No pagājušā gada ierindā palicis ir Roberts Krastiņš, Lauris Blaus, Kristaps Miglinieks, Arnolds Helmanis un lietuvietis Andrjus Mažutis.

Ar komandu trenējas arī liepājnieks Mareks Jurevičus, kurš patlaban gan ir sava kluba meklējumos, tomēr "Liepāja"/"Triobet" meklē iespējas, lai paturētu šo spēlētāju savā sastāvā uz visu sezonu, sacīja U.Helmanis.

"Ar gatavošanos sezonai esmu apmierināts, un spēlētāju attieksme ir laba," sacīja galvenais treneris un piebilda, ka pirmajā pārbaudes spēlē pret Vācijas bundeslīgas komandu Brēmerhafenes "Eisbaren" tika piedzīvots zaudējums, tomēr komanda rādījusi ļoti labu sniegumu. Tikmēr otrajā pārbaudes spēlē tika uzvarēta Mažeiķu komanda, taču spēlētāju atdeve bijusi neapmierinoša.

Komandas kapteinis nākamajā sezonā būs Mažutis, bet viņa asistents - A.Helmanis, informēja U.Helmanis.

Liepājas basketbola klubs nākamajā sezonā nebūs pārstāvēts LBL 2.divīzijā, sacīja Košeļevs, norādot, ka tas saistīts ar pavasarī notikušo totalizatoru skandālu, kā rezultātā vairāki vadošie šīs vecuma grupas spēlētāji saņēmuši diskvalifikāciju līdz decembrim.

"Ar vājākiem resursiem dalību šajā divīzijā nevaram pacelt un neredzam jēgu spēlēt, lai iedragātu savu pašcieņu un sagrautu spēlētāju pārliecību par saviem spēkiem," sacīja Košeļevs.

Neraugoties uz izmaiņām Latvijas azartspēļu tirgu regulējošos normatīvajos aktos, komandas galvenais sponsors arī nākamajā sezonā būs totalizatoru rīkotājs "Triobet", kuram, kā zināms, patlaban nav licences darbībai Latvijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!