Foto: F64

Panākumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja "Liepāja"/"Triobet" komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 83:64 (14:16, 23:17, 26:10, 20:21) droši pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus, kas izkrita no kopvērtējuma pirmā sešinieka.

Šajā mačā izšķirošo pārsvaru liepājnieki iekrāja trešajā ceturtdaļā, ko noslēdza ar rezultātu 26:10, bet pēdējās desmit minūtēs viņi pārsvaru no rokām neizlaida.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem bija Roberts Krastiņš, ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Deivids Hikss, bet ar 13 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Gints Antrops.

Tikmēr Jūrmalas komandā 13 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Ivaram Rihardam Žvīguram.

"Jūrmala"/"Fēnikss" LBL ietvaros piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas - pagājušajā nedēļā vienība ar 72:73 viesos zaudēja "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolistiem, bet pēc tam mājās ar 69:82 atzina "Valmiera"/ORDO komandas pārākumu. Savukārt vēl vienu nepatīkamu zaudējumu Arņa Vecvagara trenētā vienība piedzīvoja šonedēļ, jo trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla atbildes spēlē viesos jūrmalnieki ar 78:92 piekāpās Lietuvas komandai Panevēžas "Lietkabelis", ciešot fiasko arī divu spēļu summā un izstājoties no turnīra.

Savukārt "Liepāja"/"Triobet" LBL turnīra iepriekšējā mačā pirms nedēļas mājās ar 99:81 pieveica "Ogri"/"Kumho Tyre", bet vēl trīs dienas iepriekš ar 71:82 viesos zaudēja "Valmierai"/ORDO. Spēli Lapmežciemā liepājnieki sagaidīja labā noskaņojumā, jo trešdien BBL astotdaļfināla atbildes mačā savās mājās ar 93:87 pārspēja Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas", divu spēļu summā svinot panākumu ar 30 punktu pārsvaru 167:137.

Šosezon abas komanda savā starpā LBL tikās jau ceturto reizi un "Liepājai"/"Triobet" guva trešo uzvaru. Vispirms Uvja Helmaņa trenētā komanda sezonas sākumā viesos uzvarēja ar 71:65, tad novembra beigās mājās guva panākumu ar 85:76. Tiesa, janvāra beigās jūrmalnieki viesos revanšējās ar 87:78. Vēl divas reizes abas vienības mērojās spēkiem BBL regulārajā čempionātā, kur uzvaras tika dalītas uz pusēm - 74:69 "Liepāja"/"Triobet" komandas labā un 90:68 "Jūrmalas"/"Fēnikss" labā.

LBL turnīra tabulā līderi ar 20 uzvarām 24 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, ar 11 panākumiem 14 mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar 19 uzvarām 25 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr 18 panākumi 26 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kamēr ar 13 panākumiem 23 spēlēs piektajā vietā seko "Jēkabpils". Pēc sestdienas spēles uz sesto vietu ar astoņiem panākumiem 15 spēlēs pakāpusies "Valka"/"Valga", bet "Jūrmala"/" Fēnikss" guvusi 14 uzvaras 27 spēlēs un tagad ir vien septītā.

Pa septiņām uzvarām ir "Barons"/LDz un "Jelgava" komandām, kuras aizvadījušas attiecīgi 23 un 25 spēles, bet pa četrām uzvarām guvušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Latvijas Universitāte".

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!