Foto: Publicitātes attēli

"Liepāja"/"Triobet" vienība svētdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 109:63 (39:13, 22:18, 28:12, 20:20) pieveica "LMT Basketbola akadēmiju" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komandu.

Līdz ar to "Liepāja"/"Triobet" spēlētājiem LBL turnīrā izdevies gūt jau trīs uzvaras pēc kārtas.

Šajā mačā liepājnieku rindās ar 18 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās amerikānis Pīdžejs Hils, bet pa 14 punktiem iemeta Renārs Magone un Artis Ate.

Savukārt "LMT Basketbola akadēmiju" labā pa 11 punktiem iemeta Renārs Birkāns un Rūdolfs Strādnieks.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē decembra pašā sākumā liepājnieki savā laukumā uzvarēja ar 96:44.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām visās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otro vietu ar 13 uzvarām 14 spēlēs ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 16 uzvarām 23 cīņās seko "Valmiera". Tālāk ar attiecīgi 16 un 15 panākumiem attiecīgi 24 un 22 spēlēs seko "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss", kurai 23 mačos ir 13 panākumi, 11 uzvaras 24 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar deviņām uzvarām 25 cīņās noslēdz "Saldus". Devītie ar astoņiem panākumiem 23 spēlēs ir "Jelgavas" basketbolisti, bet abām studentu vienībām "Latvijas Universitātei" (LU) un biznesa augstskolai "Turība" ir pa septiņiem panākumiem attiecīgi 21 un 23 cīņās, kas dod desmito un vienpadsmito pozīciju.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 13 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!