Foto: Publicitātes foto

Ar drošu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro čempionātu sestdien noslēdza "Liepāja"/"Triobet", kas savā laukumā ar 95:71 (23:16, 19:23, 29:17, 24:15) pieveica "Jelgavu".

Uzvarētājiem 15 punktus guva Toms Leimanis, bet pa 14 punktiem sameta amerikānis Deivids Hiks un Gints Antrops.

Savukārt jelgavniekiem sezonas noslēdzošajā mačā 14 punktus iemeta Kristaps Pļavnieks.

Šis mačs gan kopvērtējumā neko neizšķīra - liepājnieki regulāro sezonu noslēdza ceturtajā vietā, bet "Jelgava" palika devītā un izslēgšanas turnīrā neiekļuva.

Jau nākamajā piektdienā "Liepāja"/"Triobet" uzsāks ceturtdaļfinālu, kurā sērijā līdz trim uzvarām tiksies ar "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētājiem.

Kā zināms, vēlāk sestdien notiks divi daudz svarīgāki mači - "Valmiera"/ORDO savā laukumā uzņem vicečempioni "Ventspils" cīņā par pirmo vietu regulārā čempionāta kopvērtējumā, savukārt "Jēkabpils" vienība mājās centīsies pārspēt "Barons"/LDz, cīnoties par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Šie abi mači sāksies plkst.18.30.

Jau zināms, ka "Valmiera"/ORDO un "Ventspils" komandas nodrošinājušas vietu pusfinālā, savukārt ceturtdaļfinālā sērijā līdz trim uzvarām spēkosies "Liepāja"/"Triobet" ar "Jūrmala"/"Fēnikss", bet čempione "VEF Rīga" cīnīsies ar "Jēkabpili" vai "Valka"/"Valga" vienību.

LBL turnīra tabulā līdere ar 29 uzvarām 35 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO, otrā ar 28 panākumiem 35 mačos ir "Ventspils", bet ar 15 uzvarētām spēlēm 20 cīņās trešajā pozīcijā regulāro sezonu noslēgusi "VEF Rīga".

Tikmēr pie 24 uzvaras 36 mačos regulārajā sezonā guva "Liepāja"/"Triobet", paliekot ceturtajā pozīcijā, bet piektajā vietā ar 20 panākumiem 36 spēlēs - "Jūrmala"/"Fēnikss". Sestajā pozīcijā ar 11 uzvarām 20 mačos regulāro sezonu jau ilgāku laiku pabeigusi "Valka"/"Valga", bet 19 panākumi 35 cīņās ir "Jēkabpils" rēķinā.

Savukārt 11 uzvaras ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgava" šosezon guva deviņus panākumus, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikusi pie astoņām uzvarām, bet turnīra tabulu ar pieciem panākumiem noslēdz "Latvijas Universitāte" (LU).

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!