Foto: DELFI

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Liepāja"/"Triobet" papildinājusi sastāvu ar savulaik studentu basketbolā augstu vērtēto Dželenu Stīlu, kurš uzsāks savu profesionāļa karjeru.

LBL pāreju periods noslēdzās jau 28.februārī, bet katrs klubs vēl pa vienam spēlētājam drīkst pieteikt līdz trešdienai.

"Šī viņam būs pirmā profesionālā iespēja. Spēlētājs ir pietiekami atlētisks, ar labu uzbrukuma potenciālu. Viņš vēlas sevi pierādīt," komentēja komandas menedžeris Jānis Poriņš.

Stīls savulaik bija Fultonas vidusskolas līderis un ir tās visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, palīdzot arī tai triumfēt štata čempionātā.

Turpinājumā viņš pārgāja uz Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā spēlējošo Misisipi Štata universitāti, bet šeit viņa karjeru ievērojami pabojāja traumas. 76 spēlēs Stīls vidēji iemeta 8,0 punktus un savāca 2,0 atlēkušās bumbas, no trīspunktu metienu līnijas uzbrūkot ar 36,2% precizitāti, tomēr trīs gadu laikā basketbolists divreiz pārrāva krusteniskās saites un salauza plaukstas locītavu.

2013./14. gada sezonu viņš pilnībā izlaida traumas dēļ, bet pēc tam 2014./15.gada sezonu izlaida, jo nolēma mainīt skolas.

Turpinājumā Stīls pievienojās NCAA otrajā divīzijā spēlējošajai Linkolna Memoriālās universitātes komandai, kur bija līderis un 2016.gadā palīdzēja aizkļūt līdz čempionāta finālam. Kopš tā laika viņš nav spēlējis un Liepājā uzsāks profesionāļa karjeru.

Kā vēstīts, iepriekš 28. februārī "Liepāja"/"Triobet" sastāvam pieteica arī pieredzējušo aizsargu Mareku Jureviču.

Tomēr pirms tam īsā laikā "Liepāja"/"Triobet" atbrīvojās no diviem līderiem - Dāvis Rozītis tika pārdots LBL sīvākajai kopvērtējuma konkurentei "Barons kvartāls", bet amerikānis Latīfs Makmalans - Turcijas otrās līgas komandai Stambulas "Pertevniyal S.K.".

"Situācija mums visu laiku bijusi samērā stabila, nav lielas finansiālās problēmas. Tobrīd vienkārši bija iespēja, vienojoties ar klubiem un šiem spēlētājiem, dot viņiem iespēju spēlēt nedaudz augstākā līmenī vai arī šie spēlētāji īsti neatbilda mūsu treneru prasībām," komentēja Poriņš.

"Mūsu mērķis šosezon viennozīmīgi ir iekļūt "play-off" un cīnīties par maksimāli augstākajām vietām," piebilda menedžeris.

Ar 12 uzvarām 25 spēlēs Liepājas komanda pašlaik atrodas LBL kopvērtējuma sestajā vietā, kas regulārās sezonas noslēgumā dotu pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!