"Liepāja"/"Triobet" komanda otrdien pārspēja "Barons"/LDz vienību arī trešajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla spēlē un sasniedza pusfinālu.

Liepājnieki savā laukumā bija pārāki ar 80:60 (22:15, 22:18, 9:11, 27:16), sērijā līdz trim panākumiem triumfējot ar 3-0 un pēc trīs gadu pārtraukuma sasniedzot LBL pusfinālu.

Jau ar pirmajā minūtēm "Liepāja"/"Triobet" izvirzījās vadībā, iekrājot dažu punktu pārsvaru, bet pirmā puslaika beigās mājinieki pirmo reizi pārsniedza desmit punktu pārsvaru (44:33). Mača otro pusi vienības iesāka mazrezultatīvi, taču Kurzemes klubam izdevās panākt arī 14 punktu handikapu (49:35). Tālāk "Barons"/LDz pretiniekiem neļāva atrauties, taču manāmi saasināt cīņas gaitu rīdziniekiem tā arī neizdevās.

Vēl pamatlaika izskaņā "Liepāja"/"Triobet" pēc vairākām sekmīgām darbībām spēja atkal atrauties un pārsniegt jau 20 punktu pārsvaru, kas ļāva nodrošināt drošu uzvaru.

"Liepāja"/"Triobet" sastāvā 19 punktus iemeta Lauris Blaus, bet 13 pievienoja Mareks Jurevičus.

Savukārt "Barons"/LDz rindās 16 punktus guva Armands Ošiņš, bet par vienu mazāk iemeta horvāts Mateo Kedžo.

Kā ziņots, ceturtdaļfināla pirmajā mačā "Liepāja"/"Triobet" pagājušajā trešdienā svinēja uzvaru savā laukumā ar 65:47, bet sestdien liepājnieki tika pie uzvaras viesos ar 67:64, pateicoties lietuvieša Andrja Mažuta tālmetienam pēdējā sekundē.

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās četras reizes, trīs reizes pie panākumiem tiekot tieši liepājniekiem. Tiesa, "Liepāja"/"Triobet" regulāro sezonu noslēdza ne uz tās labākās nots, jo pēdējā mačā pamanījās piedzīvot zaudējumu pret vienu no turnīra pastarītēm "Saldus". Tikmēr "Barons"/LDz regulārās sezonas pēdējos sešos mačos cieta piecus zaudējumus.

Regulārajā turnīrā "Liepāja"/"Triobet" ar 31 spēlē izcīnītām 23 uzvarām ieguva trešo vietu, bet "Barons"/LDz ar 15 panākumiem bija sestā, līdz pat beigām saglabājot intrigu, vai vienībai izdosies sasniegt izslēgšanas spēles.

Pusfinālā "Liepāja"/"Triobet" tiksies ar pašreizējiem valsts vicečempioniem "VEF Rīga".

Tikmēr otrajā ceturtdaļfinālā pašlaik pagājušās sezonas bronzas laureāti "Jēkabpils" ar 2-0 uzvar "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību. Šīs sērijas nākamais mačs notiks trešdien.

Šī pāra uzvarētāji pusfinālā tiksies ar valsts čempioniem "Ventspili".

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!