Foto: F64

Turpinot cīņu par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta uzvarētājas titulu, "Liepāja"/"Triobet" komanda otrdien savā laukumā ar 82:81 (20:17, 19:13, 22:23, 21:28) apspēlēja "Jelgavu", kas turpina cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

Dueli labāk iesāka Liepājas komanda, pirmajā puslaikā vairākkārt sasniedzot desmit punktu pārsvaru, taču pirmās 20 minūtes noslēdza ar 39:30 sev par labu. Otrajā puslaikā cīņa izlīdzinājās, taču jelgavnieki ilgu laiku nespēja salauzt cīņas gaitu un pietuvoties mājiniekiem. Tas viņiem izdevās ceturtās ceturtdaļas izskaņā, kad priekšpēdējā minūtē tablo vēstīja vairs tikai 76:75 par labu "Liepāja"/"Triobet".

Abas vienības parūpējās par spraigu galotni šajā cīņā, turklāt trīs sekundes līdz pamatlaika beigām liepājnieku līderis Mareks Jurevičus, rezultātam esot 82:81, nerealizēja abus soda metienus. Tomēr jelgavnieki to nespēja izmantot un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

"Liepāja"/"Triobet" sastāvā 16 punktus iemeta lietuvietis Edgars Zeļonis, bet 15 pievienoja Jurevičus un Lauris Blaus. Tikmēr "Jelgava" komandā pa 19 punktiem guva Dāvis Geks un Rihards Lomažs.

Komandas šajā sezonā ir aizvadījušas četras savstarpējās spēles, no kurām trijās triumfējuši ir liepājnieki. Pirmajā vienību duelī šajā sezonā pagājušā gada oktobrī ar 90:86 pārāki bija "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, bet pēc mēneša jelgavnieki revanšējās, svinot uzvaru ar 69:64. Trešajā komandu spēlē, kas pirms divām nedēļām norisinājās Jelgavā, ar 83:72 triumfēja Liepājas basketbolisti.

Liepājnieki ir triumfējuši pēdējās četrās spēlēs pēc kārtas.

Panākums šajā spēlē mājiniekiem palīdz saglabāt cerības pat par LBL regulārā čempionāta uzvarētājas titulu, ar nosacījumu, ka atlikušajos divos mačos tiek izcīnītas uzvaras. 8.aprīlī gaidāma "Liepāja"/"Triobet" savstarpējā spēle ar ilglaicīgo līderi "Ventspils", kas neveiksmīga snieguma gadījumā var atkrist pat uz kopvērtējuma trešo vietu.

Savukārt cīņu par sešinieku un vietu izslēgšanas spēlēs turpina arī "Jelgava" basketbolisti, kuri par uzvaras tiesu atpaliek no "Barons"/LDz, taču nospēlējuši par maču vairāk.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 13 uzvaras 16 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 22 panākumiem 28 mačos seko "Liepāja"/"Triobet".

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 29 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 28 spēlēs.

Tikmēr "Jelgava" ar 13 uzvarām 29 mačos joprojām atrodama septītajā vietā un turpina cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā. Tai seko "Valmiera", kuras rēķinā ir 12 panākumi 29 spēlēs, bet pastarīšu "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi septiņas un sešas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!