Foto: Publicitātes attēli
Viena no "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēcīgākajām komandām "Liepāja"/"Triobet" svētdien ne bez grūtībām regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 65:61 (20:9, 17:12, 17:21, 11:19) pārspēja sacensību pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU), kamēr "Valmiera"/ORDO mājās ar 79:73 (20:15, 19:22, 18:20, 22:16) uzvarēja "Jelgavu".

Liepājas vienība un LU savstarpējo maču pārliecinošāk iesāka viesi, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 11 punktu pārsvaru (20:9), turklāt pirms lielā pārtraukuma kurzemnieki spēja aizsniegties arī līdz 20 punktu handikapam.

Otrajā puslaikā LU vienībai izdevās sekmīgi spēlēt aizsardzībā un atjaunot intrigu šajā mačā, samazinot rezultāta starpību zem desmit punktiem, lai gan pirms noslēdzošās ceturtdaļas vadībā ar 12 punktiem atradās "Liepāja"/"Triobet" (54:42). Noslēdzošajā ceturksnī mājinieki nepadevās un pašā pamatlaika izskaņā pietuvojās vairs tikai līdz 61:65, taču panākt liepājniekus viņiem tā arī neizdevās.

LU pēc neveiksmīga sezonas sākuma pirms svētdienas mača bija pamanījušies uzvarēt divās spēlēs pēc kārtas, bet iepriekšējos piecos mačos viņi bija savākuši trīs no savām šīs sezonas četrām uzvarām. Tikmēr liepājnieki iepriekšējos divos mačos bija zaudējuši "Barons"/LDz un "Jēkabpils" komandām, tomēr tas neliedz pagaidām saglabāt trešo vietu kopvērtējumā.

Iepriekš abas komandas šosezon bija tikušās divas reizes, liepājniekiem gūstot divas drošas uzvaras - izbraukumā ar 100:59, bet savās mājās ar 80:56.

Citā spēlē jaunā galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā sekmīgi spēlējošā "Valmiera"/ORDO komanda mājās ar 79:73 (20:15, 19:22, 18:20, 22:16) pārspēja "Jelgavu".

Uzvarētāju sastāvā 22 punktus guva Aigars Šķēle, kura kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, savukārt Armands Šķēle sameta 19 punktus, izcīnīja septiņas bumbas pie groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet 13 punktus valmieriešiem sameta Dāvis Rozītis.

"Jelgavas" labā 19 punktus guva Kristaps Pļavnieks, 14 sameta Andris Justovičs, 13 pievienoja Agnis Čavars, desmit punkti Rihardam Zēbergam, bet deviņi punkti un desmita izcīnītas atlēkušās bumbas Harijam Rubenim.
Cīņa ritēja punkts punktā līdz ceturtās ceturtdaļas pēdējai pusotrai minūtei, kad valmierieši iekrāja desmit punktu pārsvaru ar 74:64. Jelgavniekiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz četriem punktiem, tomēr "Valmiera"/ORDO nosargāja vadības grožus un galā svinēja uzvaru.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā par "Valmiera"/ORDO komandas galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers, kurš amatā debitējis ar divām uzvarām - pirms nedēļas valmierieši LBL ietvaros pieveica kopvērtējuma līderi "Ventspils", ko viņš pats trenēja iepriekšējā sezonā, bet šonedēļ "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) pārspēja vienu no spēcīgākajām vienībām Panevēžas "Lietkabelis" no Lietuvas.

Savukārt "Jelgava" pašlaik nepiedzīvo sekmīgāko posmu un pēdējos sešos mačos guvusi tikai vienu uzvaru.

Iepriekš šosezon komandas dalījušas uzvaras uz pusēm - novembra sākumā "Valmiera"/ORDO savā laukumā bija labāka ar 90:67, bet tā paša mēneša beigās "Jelgava" mājās revanšējās ar 80:74.

LBL turnīra tabulā līderi ar 16 uzvarām 19 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar deviņiem panākumiem 11 mačos seko "VEF Rīga". Savukārt 14 uzvaras 19 spēlēs guvusi "Liepāja"/"Triobet" un arī "Valmiera"/ORDO. Ar 11 panākumiem 19 mačos piektajā vietā seko "Jēkabpils".

Sestajā vietā ar desmit uzvarām 19 dueļos atrodama "Jūrmala"/"Fēnikss", bet pie pieciem panākumiem 11 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga". Astoto vietu ar septiņām uzvarām 20 spēlēs ieņem "Jelgava", pieci panākumi ir "Barons"/LDz, bet attiecīgi četras un trīs uzvaras guvušas LU un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!