Foto: LETA
Līdz ar studiju uzsākšanu Latvijas Universitātē, "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) kluba LU sistēmai pievienojas vēl viens ''Liepāja/Triobet'' spēlētājs Renārs Magone, kurš pārstāvējis Latvijas U-19 izlasi Pasaules čempionātā, informē komanda.

Magone bez aktīvas līdzdalības ''Liepāja/Triobet'' sastāvā LBL un BBL čempionātos guvis rūdījumu ne tikai Eiropas, bet arī Pasaules līmenī - dalība U19 izlases sastāvā Pasaules čempionātā, kas 2011.gada vasarā risinājās Latvijā. Aizvadītajā sezonā Renārs savas komandas rindās Aldaris LBL čempionātā vidēji atzīmējās ar 5,4 gūtiem punktiem un izcīnītu 3,1 atlēkušo bumbu. Kā zināms, šosezon liepājnieku ceļš pretī LBL medaļām aprāvās ceturtdaļfinālā pret BK ''Jēkabpils'', taču ar pašmāju spēcīgākā čempionāta medaļu Renārs var lepoties - tāda tika izcīnīta 2012.gadā, kad ''Liepājas Lauvas'' cīņā par bronzu pārspēja LU studentus.

''Sapnis par studijām jau ir sens, bet visu laiku ir šķitis, ka tas ir kaut kas grūts un neapvienojams, jo dziļi sirdī es esmu basketbolists un basketbolam esmu gatavs nodoties pilnībā. Nekad nevarēju noticēt, ka profesionālam sportam var pakārtot studijas. Godīgi sakot, vēl joprojām tam nespēju īsti noticēt, taču tas visdrīzāk būs līdz brīdim, kad to izbaudīšu pats uz savas ādas," sacīja Magone.

"LU basketbola sistēma ir simpatizējusi jau vairākus gadus un tieši šogad arī sagaidīju jautājumu no LU trenera Artūra Visocka-Rubeņa par maniem tālākajiem plāniem un, protams, par iespēju pievienoties LU komandai. Sākumā lauzīju galvu, bet, aprunājoties ar vairākiem gudriem cilvēkiem, nonācu pie lēmuma par pievienošanos LU komandai. Nenoliegšu, ka tā bija arī mana iniciatīva, jo, kā jau minēju, tas viss iepriekš šķitis kā sapnis, kas ir teju neiespējami. Tagad, gadiem ritot, ir jāsāk domāt par nākotni. Bija arī varianti turpināt spēlēt citur, taču šoreiz priekšroka tika dota nākotnes perspektīvai," viņš turpināja. "Es domāju, ka ar iejušanos komandā nebūs nekādu problēmu. Mēs visi esam gandrīz viena vecuma un turklāt spēlējuši viens pret otru jaunatnes līgās. Tāpat vairākumu jau es labi pazīstu un basketbolisti vienmēr ir bijuši normāli veči.''

Renārs 2014.gada rudenī uzsāks studijas LU Psiholoģijas, pedagoģijas un mākslas fakultātē studiju programmā ''Psiholoģija''.

Sākot ar gaidāmo sezonu LU komandas rindas pastiprinās ilggadējais ''Liepāja/Triobet'' uzbrucējs Roberts Krūmiņš, kurš uzsācis studijas Latvijas Universitātē. Šajā starpsezonā vēl viens basketbolists no vēju pilsētas pārcelsies uz Rīgu - studijas Latvijas Universitātē uzsāks Renārs Magone, līdz ar to pievienojoties LU basketbola sistēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!