Foto: F64

"Liepāja/Triobet" sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā viesos ar 95:81 (21:11, 23:17, 24:22, 27:31) pārspēja "Jūrmala/Fēnikss" komandu.

Līdz ar uzvaru liepājnieki ielauzās kopvērtējuma pirmajā sešiniekā, uz septīto vietu atbīdot Jūrmalas komandu.

"Liepāja/Triobet" komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Artjoms Butjankovs, kamēr Malkolms Grifin iemeta 29 punktus, turklāt amerikānim pietrūka viena rezultatīva piespēle un viena atlēkusī bumba, lai tiktu pie "triple-double".

Savukārt jūrmalniekiem ar 19 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Edgars Jeromanovs.

Šosezon šo komandu divās iepriekš aizvadītajās LBL spēlēs uzvaras bija izcīnījuši jūrmalnieki.

Vēl vienā LBL mačā kopvērtējuma līdere "Ventspils" ar 96:60 (11:11, 26:20, 28:13, 31:16) savā laukumā pārspēja priekšpēdējā vietā esošo "Latvijas Universitāti" (LU).

Uzvarētājiem 21 punktu sameta Folerins Kempbels, bet Ingus Jakovičs guva 19 punktus, veica sešas rezultatīvas piespēles, pārtvēra septiņas bumbas un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus.

Studentiem pa 18 punktiem iemeta Jānis Eiduks un Linards Jaunzems.

"Ventspils" tagad uzvarējuši četrās LBL spēlēs pēc kārtas. Arī iepriekšējās divās šosezon aizvadītajās spēlēs pārliecinošas uzvaras svinēja Kurzemes basketbolisti

Tikmēr pērnās sezonas čempione "Valmiera/ORDO" viesos ar 97:79 (20:18, 29:19, 27:22, 21:20) apspēlēja "Ogre/Kumho Tyre".

Valmieriešiem ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Lauris Blaus. Tikmēr ogrēniešiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Gints Antrops

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šosezon. Sezonas ievadā pārsteidzošu uzvaru guva ogrēnieši, bet decembra vidū Valmieras basketbolisti revanšējās par ciesto zaudējumu.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 19 uzvarām 21 mačā ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 uzvarām 13 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 14 uzvarām 22 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 12 panākumiem seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 19 mačos ir "Barons kvartāls", tai ar 10 panākumiem 22 dueļos seko "Liepāja"/"Triobet", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" tikpat uzvaras guvusi 24 cīņās. Pirmajam septītniekam ar astoņiem panākumiem 21 mačš seko "Ogre"/"Kumho Tyre".

Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 24 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 15 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!