Foto: F64

"Liepāja"/"Triobet" un "Barons kvartāls" komandas svētdien izcīnīja uzvaras "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačos, turpinot cīņu par vietu sacensību labāko sešiniekā.

"Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 67:62 (19:11, 21:9, 17:23, 10:19) apspēlēja kopvērtējuma pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU). Spēli daudz pārliecinošāk iesāka liepājnieki un pirmajā puslaikā iemeta divreiz vairāk punktu nekā pretinieki (40:20). Spēles otrajā puslaikā LU tuvojās pretiniekiem, tomēr, lai panāktu ko vairāk par pieciem punktiem, viesiem nepietika laika. Līdz ar to Liepājas komanda pakāpusies uz piekto vietu kopvērtējumā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Artjoms Butjankovs, bet 12 punktus sameta Artūrs Ausējs.

Tikmēr LU sastāvā ar 16 punktiem izcēlās Edgars Lasenbergs.

Citā spēlē "Barons kvartāls" savā laukumā ar 84:74 (20:14, 22:23, 18:17, 24:20) apspēlēja "Ogre"/"Kumho Tyre" spēlētājus. Kaut pirms pēdējās ceturtdaļās rīdziniekiem bija tikai sešu punktu pārsvars, četras minūtes vēlāk vadība sasniedza jau 14 punktus un to izdevās noturēt līdz dueļa beigām.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem iemeta Deniss Krestiņins, Dāvis Geks un Dāvis Rozītis, turklāt Krestiņins un tikai šonedēļ komandas sastāvu papildinājušais Rozītis savāca arī pa 13 atlēkušajām bumbām. Tikmēr 12 punktus iemeta Tailers Larsons.

Savukārt ogrēniešiem 20 punktus iemeta Gints Antrops, bet ar 16 punktiem piebalsoja Rihards Zēbergs, kamēr desmit punktus savāca Guntis Sīpoliņš.

Kā ziņots, nedēļas centrālajā mačā sestdien pagājušās sezonas valsts čempione "Valmiera"/ORDO savā laukumā ar 97:95 pagarinājumā apspēlēja turnīra līderi "Ventspili".

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 uzvarām 17 mačos joprojām ir "Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām 11 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 12 uzvarām 19 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO, bet ar 11 panākumiem 19 spēlēs tai cieši seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar astoņām uzvarām 17 spēlēs ir "Barons kvartāls", kam ar astoņiem panākumiem 18 dueļos seko "Liepāja"/"Triobet", deviņas uzvarām 21 spēlē ir "Jūrmala"/"Fēnikss", kamēr "Ogre"/"Kumho Tyre" kontā ir sešas uzvaras 17 mačos un astotā pozīcija.

Vēl "Valka"/"Valga" komanda guvusi trīs uzvaras 11 mačos, savukārt turnīra tabulu ar četrām uzvarām 20 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!