Foto: F64

Latviešu basketboliste Dita Liepkalne svētdien guva desmit punktus Spānijas augstākās līgas regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņas pārstāvētajai Saragosas "Mann-Filter" savā laukumā ar 73:69 (11:18, 19:24, 17:18, 26:9) pieveikt valsts čempioni Žironas "Spar Citylift".

Liepkalne šajā duelī laukumā pavadīja 33 minūtes, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latvietes rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, viena piezīme, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un astoņi efektivitātes punkti.

Tikmēr Kristīne Vītola sestdien guva sešus punktus, palīdzot viņas pārstāvētajai Salamankas "Perfumerias Avenida" komandai Spānijas čempionāta ietvaros izcīnīt jau 15.uzvaru pēc kārtas.

"Perfumerias Avenida" savā laukumā ar 94:36 (31:11, 18:2, 25:10, 20:13) sagrāva "Anares Rioja".

Latvijas basketboliste šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes, grozā raidot divus no trim divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem. Tāpat Vītolas rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, viena kļūda, viena piezīme un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 14 efektivitātes punktiem.

Tikmēr citā mačā sestdien zaudējumu cieta Lindas Rubenes pārstāvētā Madrides C.R.E.F. HOLA., kas savu skatītāju priekšā ar 50:88 (10:17, 15:32, 14:19, 11:20) kapitulēja "Gernika Bizkaia".

Rubene pēc vairāku maču izlaišanas atgriezās Madrides vienības sastāvā, laukumā pavadot deviņas minūtes, kurās viņa izcēlās ar diviem gūtiem punktiem. Latviete iemeta vienīgo divpunktu metienu un nopelnīja vienu piezīmi.

Ar 16 spēlēs izcīnītām 15 uzvarām pagājušās sezonas fināliste "Perfumerias Avenida" Spānijas čempionāta kopvērtējumā atrodas līderpozīcijā. Tikmēr "Mann-Filter" rēķinā ir 11 panākumi un trešā pozīcija, kamēr C.R.E.F. HOLA. ar sešiem panākumiem ir desmitajā vietā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!