Foto: F64

Latviešu basketboliste Ditas Liepkalne sestdien guva 18 punktus Spānijas augstākās līgas mačā, taču viņas pārstāvētā komanda zaudēja čempionāta līdervienībai ar Kristīni Vītolu sastāvā.

Saragosas "Mann-Filter" izbraukumā ar 56:76 (11:16, 13:20, 12:23, 20:17) zaudēja līgas līderei Salamankas "Perfumerias Avenida".

Liepkalne laukumā pavadīja 37 minūtes, trāpīja četrus no septiņiem divpunktu un trīs no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja vienīgo izpildīto soda metienu.

Latvijas basketboliste izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas.

Uzvarētāju komandas sastāvā Vītola nospēlēja 18 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus, trāpot divus no četriem divpunktu metienu un realizējot abus soda metienus.

Latviešu basketbolistes kontā arī izcīnītas četras atlēkušās bumbas un izdarītas trīs rezultatīvas piespēles.

Vītolas pārstāvētā "Perfumerias Avenida" valsts čempionātā šis bija jau 17.panākums pēc kārtas, vienīgo zaudējumu šosezon ciešot pašā pirmajā mačā.

Vēl vienā mačā Lindas Rubenes pārstāvētā Madrides C.R.E.F. HOLA. komanda ar 65:76 (17:20, 9:20, 25:19, 14:17) savā laukumā piekāpās Grankanārijas "Spar" spēlētājām.

Rubene nospēlēja minūti un 15 sekundes, metienus pa grozu neizdarot, bet tiekot pie vienas bumbas zem groziem.

Ar 18 spēlēs izcīnītām 17 uzvarām pagājušās sezonas fināliste "Perfumerias Avenida" atrodas Spānijas čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā. Tikmēr "Mann-Filter" rēķinā ir 12 panākumi un trešā pozīcija.

Savukārt C.R.E.F. HOLA. ar septiņiem panākumiem 18 mačos ir desmitajā vietā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!